Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:02 | 03 Ιουλίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μετά τη ζέστη έρχονται... καταιγίδες!

δημοσίευση στις 09/06/2019 21:13
Μετά τη ζέστη έρχονται... καταιγίδες!

σποραδικές καταιγίδες αναμένονται τη νέα εβδομάδα...

Άκρως καλοκαιρινό ήταν το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, με το μελτέμι στα Ανατολικά και το Αιγαίο να είναι αισθητό, ενώ από την άλλη ο υδράργυρος σκαρφάλωσε σε ορισμένες περιοχές της Πελοποννήσου στους 39 βαθμούς. Υψηλές ωστόσο θερμοκρασίες επικράτησαν και σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής έδειξε στα Αρφαρά Μεσσηνίας 39 βαθμούς, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας 38.5 βαθμούς, στον Πύργο Ηλείας 38.2 βαθμούς, στο Αγρίνιο 38 βαθμούς και στα Τρίκαλα 37 βαθμούς.

Παρά την γενικότερη καλοκαιρινή υφή του καιρού, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ξέσπασαν ισχυρές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Συγκεκριμένα στο Διδυμότειχο Έβρου, σύμφωνα με το μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην περιοχή, έως τις 15:00 το μεσημέρι είχαν καταγραφεί 20 χιλιοστά βροχής, ενώ η θερμοκρασία σημείωσε πτώση 9 βαθμών, από τους 28.2 βαθμούς στους 19.3 βαθμούς.

Στην εξέλιξη του καιρού να έρθουμε τώρα, καθώς οι μεσημεριανές και απογευματινές καταιγίδες της Κυριακής, φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή μιας... ιδιαίτερα βροχερής εβδομάδας, καθώς έως και την Παρασκευή περιμένουμε σε μεγάλο μέρος της χώρας να σημειώνονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Το Βοριαδάκι στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα θα εξασθενήσει, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα νησιά του Νοτίου, Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου, ο καιρός θα διατηρηθεί κάλος με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σταθεροποιηθεί κοντά στους 28 με 30 βαθμούς. Τα περισσότερα φαινόμενα βροχών τα περιμένουμε κυρίως στα Κεντρικά, Ανατολικά και Βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ κατά περιόδους θα επηρεάζονται και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα.


Διαβάστε επίσης