Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:59 | 17 Σεπτεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σαββατοκύριακο με... 36 βαθμούς!

δημοσίευση στις 07/06/2019 09:10
Σαββατοκύριακο με... 36 βαθμούς!

το πρώτο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα...

Επιτέλους φτάσαμε στον Ιούνιο και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα καλοκαιρινά μας σχέδια. Ειδικά η νεολαία, μετά το πέρας των πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκίνησαν την Παρασκευή 07 Ιουνίου, θα ξεχυθεί στις παραλίες για να... αφήσει πίσω της την πίεση των ημέρων αλλά και ολόκληρης της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε. Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλα τα παιδιά που ρίχνονται στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Να έρθουμε τώρα στα καιρικά, καθώς ο καιρός αποφάσισε να στρώσει χαρακτήρα. Ο Μάϊος έφυγε με βροχές και καταιγίδες, ο Ιούνιος παρέλαβε τη σκυτάλη με το ίδιο μοτίβο, αλλά μάλλον αυτό το Σαββατοκύριακο, θα μας κάνει να νιώσουμε ότι είμαστε στο καλοκαίρι. Το θέμα είναι για.. πόσο; Ας πάρουμε όμως τα πράματα με τη σειρά, μήπως καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια άκρη, βλέποντας τι έγινε γενικότερα στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν τις 5 πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Μεγάλο αριθμό κεραυνών στην Ευρώπη κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη 04 Ιουνίου, καθώς μέχρι τις 21:30 το βράδυ, έπεσαν περισσότεροι από 80.000 κεραυνοί. Ο μεγαλύτερος αριθμός κεραυνών εντοπίστηκε στα Βαλκάνια, συμφώνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Αιτία η ατμοσφαιρική διαταραχή που ήταν υπεύθυνη για τον άστατο καιρό στην χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες. Οι πιο επικίνδυνες καταιγίδες καταγράφηκαν ωστόσο στην Δυτική Ευρώπη, όπου ψυχρές αέριες μάζες από τον Ατλαντικό συναντούσαν τις θερμές και υγρές αέριες μάζες της Κεντρικής Ευρώπης. Το βράδυ της Τρίτης 04 Ιουνίου, ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στην Γαλλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Με τι βελτίωση του καιρού πλέον, άνοδο παρουσίασε η θερμοκρασία την Πέμπτη 6 Ιουνίου, ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας. Η απολύτως μέγιστη καταγράφηκε στα Τρίκαλα, όπου έφτασε τους 33.3 βαθμούς. Στην εξέλιξη του καιρού, πλέον οδεύουμε σε ένα άκρως καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο, με το θερμόμετρο να προσεγγίζει τους 35 με 36 βαθμούς, με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.


Διαβάστε επίσης