Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:31 | 23 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται πρόσκαιρα ο καιρός...

δημοσίευση στις 01/02/2019 10:12
Βελτιώνεται πρόσκαιρα ο καιρός...

Νοτιάδες και τοπικές νεφώσεις αλλά... έρχονται βροχές!

Bελτίωση  παρουσιάζει  ήδη ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με εξαίρεση τα Δυτικά, όπου θα συνεχιστούν και την Παρασκευή -1 Φεβρουαρίου, λίγες γενικά βροχές τοπικού χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο Φεβρουάριος κάνει ποδαρικό με ήλιο και σχετική ζεστούλα, αφού το θερμόμετρο θα αγγίξει τοπικά του 17 βαθμούς Κελσίου. Αρκετά βροχερή ήταν η εβδομάδα που διανύσαμε, με διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας.

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα, κατολισθήσεις και διακοπές κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο. Παράλληλα, χιόνια έπεσαν κατά κύριο λόγο σε ορεινές περιοχές της βόρειας και Κεντρικής χώρας. Επιπλέον, το σύστημα καταγραφής κεραυνών ΖΕΥΣ του Ε.Α.Α, κατέγραψε πάνω από 1.000 κεραυνούς, κυρίως πάνω από το Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός γενικά θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση και πάλι τις Δυτικές περιοχές της χώρας, όπου δεν αποκλείεται να συνεχιστούν τοπικές βροχές, αλλά με μικρότερη ένταση και έκταση. Οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά αγγίζοντας τα 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί και μεταφορά σκόνης από την Αφρική, η οποία θα είναι έντονη στη Δυτική κυρίως Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Η νέα εβδομάδα ενώ σε γενικές γραμμές θα ξεκινήσει με καλό καιρό, από την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου καιρός θα μας τα χαλάσει, καθώς έρχεται νέο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα δώσει αρκετές βροχές στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως δεν θα λείψουν λίγες τοπικές βροχές και τη Δευτέρα στα Ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα εναλλάσσονται από Νοτιάδες σε Βοριάδες και το ανάποδο.

Η θερμοκρασία έως την Τρίτη θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, αλλά από την Τρίτη και μετά θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, προσεγγίζοντας τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Το χαμηλό βαρομετρικό που θα απασχολήσει την περιοχή μας από την Τρίτη έως την Παρασκευή, χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δείχνει άγριες διαθέσεις, με μεγάλα ύψη βροχής.


Διαβάστε επίσης