Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:23 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ισχυρή κακοκαιρία έως την Πέμπτη

δημοσίευση στις 05/02/2019 10:06
Ισχυρή κακοκαιρία έως την Πέμπτη

βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις έως την Πέμπτη

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χωρά μας έως την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου, καθώς  βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από το κόλπο της Σύρτης αναμένεται να κινηθεί αργά ανατολικά - βορειοανατολικά, προκαλώντας κακοκαιρία κυρίως στα Νοτιοδυτικά, Κεντρικά, Ανατολικά και Νότια τμήματα της χώρας, αλλά σταδιακά και σε περιοχές της Βόρειας - Βορειοανατολικής Ελλάδας.

Την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου αρκετά έντονες βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Κρήτη, την Ανατολική και Βόρεια Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Μετά το απόγευμα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν Βόρεια - Βορειοανατολικά επηρεάζοντας τη νύχτα τη Θεσσαλία, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από έντονες καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Παράλληλα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, πάνω από τα 900 μέτρα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σε γενικές γραμμές πάντως, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή, ενώ την Παρασκευή θα περιοριστούν σημαντικά, κυρίως στα ανατολικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Πέμπτη οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους έως 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει σταδιακή πτώση από Βορά προς Νότο, οπότε και είναι πιθανόν, να χιονίσει για λίγο και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα όμως, αναμένεται να επέλθει βελτίωση του καιρού.  

Το Xalazi.gr σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στην Πάτρα, στο Coffee Bar HANGOUT, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ – ΑΡΑΤΟΥ 15 και τηλέφωνο για πληροφορίες 2610 620206. Η προσέλευση θα γίνει 17:00  - 18:00 και η κοπή της πίτας στις 18:30 το απόγευμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Xalazi.gr κόβει την πίτα του στην επαρχεία, τιμώντας τους αναγνώστες και ακροατές της επαρχίας. Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη σας. Θα χαρούμε να γνωριστούμε και από κοντά, με τους φίλους μας από την Πάτρα.


Διαβάστε επίσης