Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

15:59 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σταδιακή βελτίωση του καιρού...

δημοσίευση στις 07/02/2019 09:07
Σταδιακή βελτίωση του καιρού...

περιορίζονται σταδιακά οι βροχές και έρχεται... καλοκαιρία

Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στη χώρα μας από την Τρίτη έως και την Πέμπτη, από το χαμηλό βαρομετρικό που επηρέασε τη χώρα μας. Το βαρομετρικό χαμηλό στον Κόλπο της Σύρτης, κινείται αργά ανατολικά και από το απόγευμα της Τρίτης σάρωσε τα νότια και σταδιακά, τα κεντρικά τμήματα της χώρας, δίνοντας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και Νότιας χώρας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής  καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο, με την Μακρινίτσα να καταγραφεί πάνω από 140 χιλιοστά βροχής. Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στο Ν. Αττικής, με την περιοχή της Παλλήνης να καταγράφει πάνω από 50 χιλιοστά βροχής.

Την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου αναμένεται στροφή των ανέμων σε Βόρειους, με πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και την σταδιακή εξασθένηση των βροχών, οι οποίες ωστόσο θα συνεχιστούν στα Ανατολικά, Κεντρικά και Νότια έως τις απογευματινές ώρες, με βελτίωση του καιρού από το βράδυ.

Την Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα Ανατολικά και Νότια, με ασθενείς βροχές στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα βρεθεί στα επίπεδα των 9 με 11 βαθμών.

Το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι καλός, με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, ο καλός καιρός καιρός θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα, αλλά από την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού, με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Το Xalazi.gr σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 το απόγευμα στην Πάτρα, στο Coffee Bar HANGOUT, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΛΓΑΣ – ΑΡΑΤΟΥ 15 και τηλέφωνο για πληροφορίες 2610 620206. Η προσέλευση θα γίνει 17:00  - 18:00 και η κοπή της πίτας στις 18:30 το απόγευμα. Σας περιμένουμε.


Διαβάστε επίσης