Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:50 | 18 Οκτωβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Αρκετά βροχερή και η νέα εβδομάδα...

δημοσίευση στις 26/01/2019 21:54
Αρκετά βροχερή και η νέα εβδομάδα...

συνεχίζονται οι βροχές και τη νέα εβδομάδα σε όλη τη χώρα...

Aρκετά έντονο παραμένει το καιρικό ενδιαφέρον καθώς οδεύουμε στο τέλος Ιανουαρίου. Μπορεί τα χιόνια και τα κρύα να ανήκουν στο παρελθόν για τα πεδινά, ωστόσο τα ορεινά και ημιορεινά της χώρας, εξακολουθούν να δέχονται αξιόλογες χιονοπτώσεις. Εντυπωσιακές εικόνες μας έρχονται από το Μέτσοβο και άλλες περιοχές της Βορειοδυτικής και Βόρειας χώρας, με τα χιόνια να έχουν δημιουργήσει ένα όμορφο Αλπικό τοπίο.

Από την άλλη οι βροχές στα πεδινά έχουν πάρει το πάνω χέρι για τα καλά. Μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, σημειώθηκαν στο Παρανέστι Δράμας με 118 χιλιοστά, στην Αλαγονία Μεσσηνίας με 95 χιλιοστά, στο Φωτολίβο Δράμας με 92 χιλιοστά και στη Αγία Παρασκευή Αττικής με 74 χιλιοστά βροχής.

Τη νέα εβδομάδα αναμένεται να συνεχιστεί ο βροχερός καιρός, καθώς και πάλι περιμένουμε διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά να επηρεάσουν τη χώρα μας. Οι κυριότερες βροχές θα σημειωθούν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, όπου αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ χιόνια θα σημειώνονται στα ορεινά. Οι Νοτιάδες θα διατηρηθούν και τη νέα εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται κάποια αξιόλογη ψυχρή εισβολή να απασχολεί τη χώρα μας έως το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου. Οι ψυχρές αέριες μάζες που κατακλύζουν την Ευρώπη, έχουν μετατοπιστεί ποιο Δυτικά και Κεντρικά, χωρίς να μπορούν να κατέλθουν Νοτιότερα. Έτσι, καθώς χύνονται στη Μεσόγειο, δημιουργούν χαμηλά βαρομετρικά, τα οποία προκαλούν στη χώρα μας Νοτιάδες και βροχές!

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού, θα δίνονται καθημερινά 22:00 - 00:00 το βράδυ, εκτός Σαββατοκύριακου, στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, από την προγνωστική μας ομάδα. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης