Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

20:59 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επιτέλους έρχονται βροχές και... χιόνια!

δημοσίευση στις 16/10/2018 21:35
Επιτέλους έρχονται βροχές και... χιόνια!

αλλάζει σημαντικά ο καιρός από τις αρχές της νέας εβδομάδας...

Διανύουμε πλέον το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου με γενικά υποτονική διάθεση, καθώς ο Αντικυκλώνας - τέρας - που έχει καλύψει την Κεντρική Ευρώπη και τη χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα από την αρχή του μήνα να διανύουμε άνομβρες γενικά ημέρες. Έπειτα από ένα πολύ σημαντικό περιστατικό βροχόπτωσης στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο καιρός σταθεροποιήθηκε σε γενικά ήπιο μοτίβο, με κύριο στοιχείο την παρουσία του βοριά.

Με γενικά ήπιες συνθήκες, διάσπαρτες νεφώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας και το ενδεχόμενο βροχής αρκετά περιορισμένο, προβλέπεται να κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στην χώρα μας. Το Μελτέμι (όσο και εάν ακούγεται περίεργο, το βοριαδάκι που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, έχει τον χαρακτήρα Μελτεμιού), αναμένεται να διατηρηθεί με τάση σταδιακής εξασθένισης, καθ'όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τους 25 βαθμούς Κελσίου. Κατά την διάρκεια της νύχτας ωστόσο η θερμοκρασία θα πέφτει αρκετά και στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα σημειώνονται τιμές κοντά ή και κάτω από 10 βαθμούς. Η διάρκεια της νύχτας άλλωστε είναι πλέον μεγάλη, ενώ η ηλιακή ακτινοβολία αρκετά εξασθενημένη.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, μετά το Σαββατοκύριακο προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας. Ο άστατος καιρός προβλέπεται να συνεχιστεί καθ όλη την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και είναι αρκετά πιθανό, η επέτειος της 28°C να λάβει χώρα υπό βροχή αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Kλείνοντας να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο. Νέες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν στη Γαλλία, με τον υδράργυρο να φθάνει στους 27,2 βαθμούς στο Παρίσι, όπου είχε να κάνει τόση ζέστη αυτή την εποχή του χρόνου από το 1921. Τα θερμόμετρα ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ από την Πέμπτη 11 έως και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, με τον υδράργυρο να δείχνει 29,4 βαθμούς στη Νανσί και 26.9 βαθμούς στην Ορλεάνη.

Επιμέλεια: Παπακωστόπουλος Γιώργος


Διαβάστε επίσης