Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:33 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

To φθινόπωρό έχασε τα… φτερά του!

δημοσίευση στις 08/10/2018 18:08
To φθινόπωρό έχασε τα… φτερά του!

το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου έσκασε αρκετά... νωρίς

Μια λαϊκή σοφία αναφέρει πως τον Οκτώβριο συνηθίζεται να σκάει μύτη το… μικρό καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου. Στην περίπτωση μας… δεν υπάρχει άλλος δρόμος! Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες πολλές ημέρες θα είναι κάπως ποιο Ανοιξιάτικες!

Οι παροδικές βροχές που σημειώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο τις προηγούμενες ημέρες, σταματούν πλέον και τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο ήλιος, που θα κάνει παιχνίδια με τα σύννεφα και τις πρωινές ομίχλες που θα εμφανιστούν.

Στην Ανατολική Ελλάδα, η παρατεταμένη καλοκαιρία θα συνεχιστεί με εξαίρεση τις Σποράδες, την Εύβοια και κατά περιόδους την Ανατολική Στερεά, όπου μέχρι το Σάββατο θα συννεφιάσει και δεν αποκλείεται στις παραθαλάσσιες περιοχές, κατά περιόδους και τοπικά, να σημειωθούν ασθενείς ψιχάλες Βορείου ρεύματος.

Παράλληλα ενισχύονται σημαντικά οι Βοριάδες στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σταθεροποιείται στους 23 με 25 βαθμούς, ενώ τα νησιά μας συνεχίζουν… καλοκαιρινά!

Αν μπερδευτήκατε και... προσπαθείτε να βγάλετε άκρη, μάλλον θα δυσκολευτείτε, αφού ο καιρός είναι αναποφάσιστος προς τα πού θα μας πάει. Από τη μια συνεχίζεται η καλοκαιρία σε μεγάλο μέρος της χώρας, από την άλλη φθινοπωρινή συννεφιά σε κάποιες περιοχές.

Και όλα δείχνουν ότι οργανωμένες βροχές στον ορίζοντα δεν υπάρχουν! Αχ καλό μου φθινόπωρό…  μέθυσες εσύ, μεθύσαμε και εμείς με το (μικρό)... μεγάλο καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου!

Ο καιρός μάλλον αποφάσισε να ρίξει όλο το νερό του Οκτωβρίου μέσα σε 2 ημέρες, με την κακοκαιρία του Ζορμπά και πλέον έπεσε σε αδράνεια! Απουσία βροχών, για ακόμη σχεδόν 10 ημέρες, με τον καιρό πλέον να απομακρύνεται κατά πολύ από την εικόνα που παρουσίασε το τελευταίο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου!

Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου έσκασε νωρίς και… θα τραβήξει αρκετά, μέχρι τα βαθιά γεράματα του Οκτωβρίου! Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το απολαύσουμε!


Διαβάστε επίσης