Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:10 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Συνεχίζονται τα τερτίπια του καιρού!

δημοσίευση στις 13/04/2021 09:19
Συνεχίζονται τα τερτίπια του καιρού!

Η Άνοιξη προσπαθεί... ο χειμώνας δεν την αφήνει!

Με πολλά καιρικά σκαμπανεβάσματα θα διανύσουμε και το δεύτερο 10ήμερο του Απριλίου, καθώς μια ακόμη ψυχρή εισβολή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ευρώπη, με χιόνια και παγετό σε πολλές περιοχές! Το νέο κύμα χιονιά, κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του και προς το τέλος της εβδομάδας θα φτάσει στα όρια της χώρας μας. Αν και η θερμοκρασία έχει σημειώσει άνοδο στη χώρα μας, από την Πέμπτη θα... πέσει! Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Στη χώρα μας ήδη τα πρώτα σημάδια της μεταβολής αυτής που σημειώνεται στην Ευρώπη, θα γίνουν ορατά σήμερα, καθώς μια διαταραχή θα διασχίσει τα Βόρεια σύνορα μας και θα προκαλέσει σποραδικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Περισσότερες βροχές περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, αρχικά στα Νοτιοδυτικά και πολύ γρήγορα στο σύνολο της χώρας, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.

Κλείνοντας να δούμε και μερικά μετεωρολογικά στοιχεία. Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παγετός εκδηλώθηκε στα ηπειρωτικά το πρωί της Δευτέρας 12 Απριλίου. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία Αττικής με -1.8 βαθμούς. Χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν επίσης στο Μαυρολιθάρι με -1.7 βαθμό και στο Καρπενήσι με -1.0 βαθμό.

Τις μεσημεριανές ώρες ωστόσο, η θερμοκρασία σημείωσε αισθητή άνοδο. Στους 24 βαθμούς Κελσίου έφτασαν οι μέγιστες θερμοκρασίες, με την μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στο Βελβεντό Κοζάνης με 24.4 βαθμούς. Ακολουθούν οι Σέρρες με 23.6 βαθμούς, τα Γρεβενά με 23.4 βαθμούς και η Κόνιτσα με 22.8 βαθμούς. Σε πολλές ακόμη περιοχές της Νότιας χώρτας, τα θερμόμετρα προσέγγισαν τους 23 και τοπικά 24 βαθμούς.

Περισσότερα στοιχεία, για αυτή την εντυπωσιακή για τα δεδομένα του Απριλίου καιρική μεταβολή, θα δίνουμε σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και στο Radio Xalazi καθημερινά 23:00 - 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας, ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης