Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:53 | 24 Ιουνίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Απο 40 κύματα περνάει ο καιρός!

δημοσίευση στις 22/11/2020 08:57
Απο 40 κύματα περνάει ο καιρός!

Ανομβρία, κρύο και στο βάθος... χειμώνας;

Την απόλυτη ανατροπή ετοιμάζεται να κάνει ο καιρός, καθώς η ανομβρία συνεχίζεται στα Δυτικά, από την άλλη όμως, βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μέσα της νέας εβδομάδας και στα Ανατολικά - Νότια τμήματα της χώρας, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας και απουσία βροχών! Φαίνεται όμως, πως η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, αφού υπάρχουν ενδείξεις πως στο τέλος Νοεμβρίου, ο χειμώνας θα δείξει τα δόντια του!

Από 40 κύματα έχει περάσει το καιρικό προφίλ του Νοεμβρίου, το οποίο έχει χωρίσει τη χώρα στα δυο. Με εξαίρεση την Κρήτη και μέρος της Ανατολικής Ελλάδας, στην υπόλοιπη χώρα η ανομβρία είναι χαρακτηριστική για τον... ποιο βροχερό μηνά του χρόνου! Παρά τις καταβάσεις ψυχρότερων αερίων μαζών, η γενική εικόνα δεν έχει αλλάξει σημαντικά στη χώρα μας, καθώς ευνοούνται λίγοι και.. καλοί! Μήπως όμως όλα αυτά αλλάξουν στο τέλος του μήνα;

Αν και τα προγνωστικά στοιχεία δεν είναι πλέον σταθερά για μακροχρόνιες εκτιμήσεις, καθώς υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα στην ατμόσφαιρα και τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά, τα πρώτα στοιχεία θέλουν μια εκ νέου σημαντική κατάβαση ψυχρότερων αερίων μαζών στη χώρα μας στο τέλος Νοεμβρίου μεταξύ 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου. Παράλληλα θα υπάρξουν και χαμηλά βαρομετρικά που θα φέρουν βροχές και χιόνια!

Μέχρι τότε και… εφόσον επαληθευτούν τα παραπάνω στοιχεία, δεν θα έχουμε κάτι σημαντικό στη χώρα μας από εδώ και πέρα. Μια πρόσκαιρη αλλαγή κρύβεται την Τρίτη για τα Ανατολικά της χώρας, με συννεφιές και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, αλλά γρηγορά ο καιρός θα βελτιωθεί και ο καιρός θα μαλακώσει σημαντικά έως τις 28 Νοεμβρίου, με απουσία βροχών στο σύνολο της χώρας πλέον. Για τη συνέχεια, θα τα πούμε σε επόμενο δελτίο μας!

Διαβάστε επίσης