Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:04 | 02 Οκτωβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε Μedicane εξελίσσεται η Cassilda

δημοσίευση στις 17/09/2020 13:31
Σε Μedicane εξελίσσεται η Cassilda

Aναβαθμίζεται σε Μεσογειακό κυκλώνα κατηγορίας 1

Αναβαθμίζεται η τροπική καταιγίδα Cassilida πλέον σε... Μεσογειακό Κυκλώνα, το γνωστό medicane, επαληθεύοντας τα προγνωστικά στοιχεία που είχαμε στα χεριά μας από τα προγνωστικά μας συστήματα. Νωρίτερα το πρωί, το σύστημα έδειξε τη διάθεση του να αποκτήσει χαρακτηριστικά, που τον κατατάσσουν στη κατηγορία Medicane κατηγορίας 1. Η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του το πρωί ήταν στα 1000 hPa.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το σύστημα να βαθύνει εκ νέου και η πίεση του να πέσει στα επίπεδα των 990 hpa. Οι άνεμοι που τον συνοδεύουν εκτιμήθηκαν λίγο πριν τις 11:00 το πρωί στα 65 km/h, ένταση 8 μποφόρ, ενώ από τις νυχτερινές ώρες αναμένεται σημαντική ενίσχυση τους στα 10 - 12 μποφόρ. Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο Μεσογειακός κυκλώνας θα κινηθεί προς το Κεντρικό Ιόνιο και την Πελοπόννησο.

Στο επίκεντρο του χτυπήματος του κυκλώνα θα βρεθούν τα νησιά του Ιονίου, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί ήδη οι περιφερειακές ενότητες: Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης. Στις παραπάνω περιοχές, εάν αυτό είναι εφικτό, οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν την περιοχή άμεσα και να λάβουν άμεσα μέτρα προστασίας.

Πέραν των μεγάλων υψών βροχής και των ανέμων σε επίπεδα θύελλας, άνω των 11 μποφόρ, ο κυκλώνας θα προκαλέσει και πολύ μεγάλο κυματισμό. Οι παραθαλάσσιες περιοχές, κινδυνεύουν με πλημμύρες. Τονίζεται πως ο κυκλώνας είναι ιδιαίτερα βροχοφόρος και θα προκαλέσει στη χώρα μας, την τριήμερη κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ. Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Η ομάδα πρόγνωσης του Xalazi.gr θα μελετά με προσοχή τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και θα σας ενημερώνει για την επερχόμενη καιρική μεταβολή με νεότερες ανακοινώσεις, καθώς και μέσα από το Radio Xalazi με συνεχείς ενημέρωση 15:00 – 00:00 κάθημερινά. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης