Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:21 | 25 Σεπτεμβρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επικίνδυνα φαινόμενα στα Δυτικά!

δημοσίευση στις 17/09/2020 09:15
Επικίνδυνα φαινόμενα στα Δυτικά!

Οι κάτοικοι, εάν αυτό είναι εφικτό, να απομακρυνθούν από την περιοχή!

Ιδιαίτερα βροχοφόρα είναι η τροπική καταιγίδα Cassilda, η οποία θα προκαλέσει στη χώρα μας την κακοκαιρία ΙΑΝΟΣ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουμε στη διάθεση μας. Οι πρώτες εκτιμήσεις για την ολική βροχόπτωση του συστήματος, στις θαλάσσιες περιοχές που κινήθηκε κατά το διήμερο 14 - 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπολογίζεται σε 595 χιλιοστά σε διάστημα μόλις 2 ημερών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η τροπική καταιγίδα συνοδεύτε από μεγάλα ποσά υετού, που θα δώσουν και στη χώρα μας μεγάλα ύψη βροχής με έμφαση το Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο. Αυτές θα είναι και οι περιοχές που θα δεχθούν τη σφοδρότητα της τροπικής καταιγίδας, ενώ ελαφρώς καλύτερα θα είναι τα πράματα για την υπόλοιπη Ανατολική Ελλάδα. Δείτε Αναλυτικά την εξέλιξη της κακοκαιρίας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Αξίζει να τονιστεί ιδιαίτερα, το γεγονός ότι το σύστημα αυτό είναι σε θέση να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στα Δυτικά της χώρας μας, καθώς αναμένονται, εκτός από μεγάλα ύψη βροχής, θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως άνω των 9 μποφόρ, ακόμη και σε κατοικημένες περιοχές. Το θέμα των ισχυρών ανέμων θα απασχολήσει επίσης και αρκετές περιοχές της υπόλοιπη χώρας, χρειάζεται λοιπόν μεγάλη προσοχή.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να τονιστεί, είναι ότι από την κακοκαιρία αυτή δεν θα επηρεαστεί η Μακεδονία, η Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Το σύστημα αυτό αφορά όλες τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται από το ύψος του Βόλου και Νοτιότερα με έμφαση τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι στις παραπάνω περιοχές, εάν αυτό είναι εφικτό, να απομακρυνθούν από την περιοχή!

ΑΤΤΙΚΗ: Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές που θα σημειωθούν την Παρασκευή και ενδεχωμένος το Σάββατο, δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι άνεμοι ωστόσο θα είναι ισχυροί. Παρ ‘όλα αυτά, ας είμαστε σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο, καθώς το σύστημα παραμένει σχετικά απρόβλεπτο. Τέλος, δεν αναμένεται να επηρεαστεί η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης