Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:10 | 28 Σεπτεμβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επικίνδυνη κακοκαιρία από Πέμπτη!

δημοσίευση στις 16/09/2020 03:06
Επικίνδυνη κακοκαιρία από Πέμπτη!

Τροπική καταιγίδα σχηματίζεται Νοτιοδυτικά της χώρας μας!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στα Δυτικά, Κεντρικά και Νότια τμήματα της χώρας καθώς επίσης και στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Κυριά χαρακτηριστικά της επερχόμενης σοβαρής επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι έντονες βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 9 – 12 μποφόρ καθώς επίσης και η εμφάνιση ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων.

Τονίζεται ιδιαίτερα πως η επερχόμενη κακοκαιρία δύναται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε περιοχές του Ιονίου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι παραπάνω περιοχές είναι και οι πρώτες που θα δεχθούν το ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο θα εναποθέσει μεγάλα ύψη βροχής στις παραπάνω περιοχές. Το χαμηλό βαρομετρικό που θα μας απασχολήσει, είναι πιθανόν να μετεξελιχθεί σε medicane ή τροπική καταιγίδα. Και στις δυο περιπτώσεις, αναμένονται ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως να προκύψουν ισχυρά φαινόμενα και για τις εξής περιοχές: Ήπειρο, Εύβοια, Σποράδες, Αττική, Κυκλάδες. Ωστόσο για τις πέντε παραπάνω περιοχές θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. Ωστόσο θα μπορούσαμε να πούμε, πως δεν αναμένεται να επηρεαστεί από την επερχόμενη κακοκαιρία η Βόρεια – Βορειοανατολική Ελλάδα.

Όλες οι λεπτομέρειες της κακοκαιρίας θα δίνονται καθημερινά 22:00 – 00:00 το βράδυ στο Radio Xalazi,το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Ποια τα χαρακτηριστικά του χαμηλού βαρομετρικού που θα μας απασχολήσει. Τι προβλέπει το Μεσογειακό Κέντρο Κυκλώνων. Μαζί μας Γιώργος Παπακωστόπουλος,  Κλέαρχος Μαρουσάκης, Θάνος Σταματόπουλος και Κώστας Αλεξανδρής. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης