Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:56 | 03 Ιουνίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επιτέλους, ας παραιτηθούν οι ανίκανοι!

δημοσίευση στις 14/08/2020 07:21
Επιτέλους, ας παραιτηθούν οι ανίκανοι!

Δεν μπορεί να φταίει πάντα ο κακός μετεωρολόγος!

Πέμπτη ημέρα βουτηγμένοι στα λασπόνερα οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, προσπαθούν να ξανακερδίσουν πίσω τη ζωή και τα όνειρα τους. Για ακόμη μια φορά η αναλγησία των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικά του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά, προκαλεσε 8 νεκρούς, από μια έγκαιρα προβλέψιμη κακοκαιρία, τόσο ως προς την ένταση αλλά και το χρόνο.

Δυστυχώς αν και αξιόλογα στελέχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έκαναν παρεμβάσεις για τις άστοχες και απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά, περί μη σωστής πρόβλεψης, η αντίδραση αυτή κρίνεται άκρως χαλαρή για τα δεδομένα του συμβάντος και τελείως ανεπαρκείς. Μπροστά στο διασυρμό των μετεωρολόγων, περιμέναμε μια ποιο δυναμική αντίδραση.

Έστω και με αυτή τη χαλαρή αντίδραση, γίνεται κατανοητό πως ο κωρονοσερίφης της Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, όπως οι προκατοχοί του στο παρελθόν, ρίχνουν το φταίξιμο σε άλλους, πχ. στη λάθος πρόγνωση. Δυστυχώς όμως, δεν μπορεί να φταίει πάντα ο κακός μετεωρολόγος. Μπροστά στους 8 νεκρούς κάποιοι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για εγκληματική αμέλεια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είπε συνειδητά ψέματα με σκοπό να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγωδία που εξελίχθηκε. Και σωστή μετεωρολογική πρόβλεψη είχαν λάβει και δεν έπραξαν όσα όφειλαν! Για να δικαιολογηθούν, κατέφυγαν σε χυδαία και ανεπίτρεπτα ψέματα. Από ότι φαίνεται, η κυβέρνηση και ο κωρονοσερίφης, είναι απασχολημένοι με το πώς να εγκαθιδρύσουν τη χούντα στη χώρα μας και δεν έχουν χρόνο για άλλα ζητήματα!

Διαβάστε επίσης