Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

18:55 | 06 Μαρτίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρες οι βροχές σήμερα!

δημοσίευση στις 11/03/2020 16:10
Πρόσκαιρες οι βροχές σήμερα!

Η αστάθεια έκανε την εμφάνισή της και στην Αττική!

Παρά τη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός σε αρκετές περιοχές, η αστάθεια έκανε την εμφάνιση της σήμερα, με αποτέλεσμα το μεσημέρι να αναπτυχθούν νεφώσεις και να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Το φαινόμενο της αστάθειας εμφανίστηκε και στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να έχουμε την ξαφνική ασθενή βροχόπτωση, κυρίως στα Βόρεια τμήματα του Νομού (φώτο ΕΑΑ).

Το περιοχικό μας μοντέλο ΘΗΣΕΑΣ, μας είχε δώσει αυτή την εξέλιξη, ωστόσο θεωρήσαμε πως ήταν μικρή η πιθανότητα συμβεί τελικά το φαινόμενο, οπότε και δεν δώσαμε την σημερινή βροχόπτωση που σημειώθηκα στην Αττική. Τις επόμενες ώρες σταδιακά ο καιρός βελτιωθεί, ειδικά μετά τις 18:00 το απόγευμα. Να πούμε πως εκτεταμένος Αντικυκλώνας επηρεάζει την περιοχή μας, που θα προκαλέσει σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας.

Παραφωνία στην καλοκαιρία της εβδομάδας, θα είναι η σημαντική ενίσχυση των Βοριάδων από την Πέμπτη φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 - 8 μποφόρ, καθώς και σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά περιόδους. Το Ανοιξιάτικο σκίρτημα του καιρού δεν φαίνεται ωστόσο να κρατεί πολύ.

Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα συνεχιστούν, όπως ανέφερε στο κανάλι ''Ε'' και στο δελτίο καιρού που παρουσιάζει, ο Κώστας Πολυχρόνης, προγνώστης της ιστοσελίδας μας. Τη νέα εβδομάδα, υπάρχουν ενδείξεις για νέα μεταβολή του καιρού, ενώ στο τελευταίο 10ήμερο, ο χειμώνας θα κάνει την επανεμφάνιση του στην Ευρώπη.

Mέχρι στιγμής θερμός ήταν ο χειμώνας 2019/20 στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. «Πρωταθλήτρια» ανακηρύσσεται η Ορεστιάδα, όπου η μέση ημερησία θερμοκρασία βρέθηκε υψηλότερη κατά 1,2°C της αντίστοιχης μέσης τιμής της περιόδου 2010 – 2019. Υψηλές αποκλίσεις, κοντά στον 1°C παρατηρήθηκαν  στην Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, τη Λήμνο, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Νεότερα για τον καιρό, μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στις 21:20 το βράδυ στο δελτίο καιρού που παρουσιάζουμε στο κανάλι ''Ε''. Το δελτίο μεταδίδεται ζωντανά λίγο μετά τις 21:20 το βράδυ. Το ‘’Ε’’ μπορείτε να το βλέπετε μέσω Digea σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μέσω NOVA και COSMOTE TV, καθώς και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα του καναλιού κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Επίσης και μέσα από το Radio Xalazi καθημερινά 22.30 - 00:00 το βράδυ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης