Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:14 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία!

δημοσίευση στις 11/03/2020 09:17
Σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία!

Στους 20 με 22 βαθμούς ο υδράργυρoς έως την Κυριακή!

Βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σε όλη πλέον τη χώρα, με το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρέασε τα προηγούμενα 24ωρα,να έχει πλέον μετακινηθεί στη Μαύρη Θάλασσα. εκτεταμένος Αντικυκλώνας επηρεάζει την περιοχή μας, προκαλώντας ηλιοφάνεια και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία έως το Σάββατο θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Παραφωνία στην καλοκαιρία της εβδομάδας, θα είναι η σημαντική ενίσχυση των Βοριάδων από την Πέμπτη φτάνοντας στο Αιγαίο τα 7 - 8 μποφόρ, καθώς και σποραδικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά περιόδους, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό στα Νοτιοανατολικά τμήματα της Μεσογείου, θα επηρεάσει μερικώς, τις εκεί περιοχές. Tα φαινόμενα πάντως θα είναι γενικά ήπια.

Το Ανοιξιάτικο σκίρτημα του καιρού δεν φαίνεται ωστόσο να κρατεί πολύ. Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα συνεχιστούν, όπως ανέφερε στο κανάλι ''Ε'' και στο δελτίο καιρού που παρουσιάζει, ο Κώστας Πολυχρόνης, προγνώστης της ιστοσελίδας μας. Τη νέα εβδομάδα, υπάρχουν ενδείξεις για νέα μεταβολή του καιρού, ενώ στο τελευταίο 10ήμερο του Μαρτίου, ο χειμώνας θα κάνει την επανεμφάνιση του στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Mέχρι στιγμής θερμός ήταν ο χειμώνας 2019/20 στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. «Πρωταθλήτρια» ανακηρύσσεται η Ορεστιάδα, όπου η μέση ημερησία θερμοκρασία βρέθηκε υψηλότερη κατά 1,2°C της αντίστοιχης μέσης τιμής της περιόδου 2010 – 2019. Υψηλές αποκλίσεις, κοντά στον 1°C παρατηρήθηκαν  στην Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, τη Λήμνο, το Βόλο και τη Θεσσαλονίκη.

Νεότερα για τον καιρό, μπορείτε να βλέπετε καθημερινά στις 21:20 το βράδυ στο δελτίο καιρού που παρουσιάζουμε στο κανάλι ''Ε''. Το δελτίο μεταδίδεται ζωντανά λίγο μετά τις 21:20 το βράδυ. Το ''Ε'' μπορείτε να το βλέπετε μέσω Digea σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μέσω NOVA και COSMOTE TV, καθώς και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ''Ε''κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Επίσης και μέσα από το καιρικό μας ραδιόφωνο Radio Xalazi, καθημερινά 22.30 - 00:00 το βράδυ κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης