Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:28 | 06 Μαρτίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καλοκαιρία Τέλος - Έρχονται βροχές!

δημοσίευση στις 22/01/2020 12:31
Καλοκαιρία Τέλος - Έρχονται βροχές!

Βγαίνουν από την καλοκαιρία η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα!

Στην αγκαλιά του Αντικυκλώνα ''Ektar'' βρίσκεται και η χώρα μας, με τον καιρό να παρουσιάζει βελτίωση στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, ενώ στα Δυτικά και Βόρεια η καλοκαιρία συνεχίζεται, για λίγο όμως ακόμη, καθώς από την Κυριακή, επιτέλους οι βροχές επιστρέφουν στα πεδινά και τα χιόνια στα ορεινά!

Αιτία για την έξοδο από την καλοκαιρία είναι ένα ψυχρό μέτωπο που θα πλησιάσει την επεριοχή μας. Την Πέμπτη, θα έχουμε πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, κυρίως ως προ το θέμα των ανέμων. Τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλος ντόρος για μια ψυχρή εισβολή που θα επηρέαζε τη χώρα μας. Καταρχάς, πράγματι θα υπάρξει μια κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών στην περιοχή της Ανατολικής - Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια, αλλά ο κύριος όγκος της ψυχρής αυτής μπάλας, θα μετακινηθεί στην Τουρκία. Ένα μικρό μέρος όμως αυτών των ψυχρών αερίων μαζών θα περάσει από τη χώρα μας, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι ποιο υψηλές από ότι είχε γραφτεί στο διαδίκτυο.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου περιμένουμε τη σταδιακή έλευση του μετώπου, το οποίο έρχεται νωρίτερα κατά 24 ώρες και θα προκαλέσει σημαντική ενίσχυση των Βορείων ανέμων, με την ένταση τους να φτάνει τα 8 μποφόρ. Κάποιες συννεφιές θα αναπτυχθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τη Βοιωτία, χωρίς όμως κάποια αξιόλογα φαινόμενα. Γενικά πρόκειται για μια ξηρή αέρια μάζα. Στο μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι οι άνεμοι. Έτσι λοιπόν μπορούμε να πούμε, πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Καθώς θα διέρχεται ένα μικρό μέρος αυτών των ψυχρών αερίων μαζών στην περιοχή μας, θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Πέμπτης έως και τα ξημερώματα του Σαββάτου, κατά 3 με 5 βαθμούς, ενώ γενικά ο ήλιος θα κυριαρχεί την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Όμως καθώς αυτή η ψυχρή αέρια μάζα θα μετακινηθεί Δυτικότερα, θα φτάσει στην Ιταλία και θα προκαλέσει τη δημιουργία χαμηλού βαρομετρικού.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου περιμένουμε μεταβολή του καιρού στη Δυτική Ελλάδα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τη Δευτέρα πλέον, παροδικές βροχές περιμένουμε και στην Ανατολική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν από το Σάββατο σε Νοτιάδες, ανεβάζοντας αρκετά τη θερμοκρασία από την Κυριακή.

Κλείνοντας να πούμε πως ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ  22:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ στο Radio Xalazi, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει απαντήσεις, για τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το όνομά του τις τελευταίες ημέρες. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης