Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

14:18 | 16 Ιανουαρίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Σφοδρό το τρίτο κύμα χιονοπτώσεων!

δημοσίευση στις 04/01/2020 09:12
Σφοδρό το τρίτο κύμα χιονοπτώσεων!

Σφοδρές χιονοπτώσεις από την Κυριακή έως την Τρίτη!

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Η τρίτη σε σειρά και πολύ αξιόλογη ψυχρή εισβολή, προβλέπεται να χτυπήσει τη χώρας μας από την Κυριακή έως την Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, τις σφοδρές χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχές, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους. Η κακοκαιρία θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι:

ΣΦΟΔΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ: Αν. Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Δυτική - Βόρεια Αττική και Αν. Πελοπόννησος με πυκνές χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα. Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης στα ορεινά - ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στη Βόρεια Κρήτη τα χιονιά θα φτάσουν έως τα 300 μέτρα, ενδεχομένως πρόσκαιρα και χαμηλότερα! Ισχυρός παγετός αναμένεται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ: Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Νοτιοανατολικό Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Στην Κρήτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές στα πεδινά τμήματα και θα συνοδεύονται από χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ: Θυελλώδεις Βόρειοι - Βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν σε επίπεδα θύελλας 9 - 11 μποφόρ στο Αιγαίο και σε τμήματα της ανατολικής Ελλάδας. Οι ταξιδιώτες προς τα νησιά και πορθμεία, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για γενικό απαγορευτικό απόπλου προς το Αιγαίο.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ: Προβλήματα θα αντιμετωπίσει από τη νύχτα της Κυριακής και έως την Τρίτη η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας, η οποία θα κλείσει για αρκετές ώρες. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να φροντίσουν να διασχίσουν την Εθνική οδό από το ύψος του Βόλου και Νοτιότερα ή αντίστροφα, έως τις 23:30 το βράδυ της Κυριακής, αλλιώς να το επιχειρήσουν την Τετάρτη. Έάν τελικά προβούν στο ταξίδι τους, θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, τρόφιμα, κουβέρτες, να έχουν φορτισμένα κινητά και να οπλιστούν με τεράστια υπομονή.

ΝΕΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΑΠΟ 15 - 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, νέο κύμα χιονιά αναμένεται από τις 12 Ιανουαρίου και μετά. Νεότερα σε επόμενο δελτίο μας!

Διαβάστε επίσης