Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

22:51 | 20 Οκτωβρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Αντικυκλώνας φεύγει με... κακοκαιρία!

δημοσίευση στις 20/12/2019 08:55
Ο Αντικυκλώνας φεύγει με... κακοκαιρία!

αλλάζει σταδιακά ο καιρός από σήμερα στη χώρα μας...

Το "σερί" υψηλών θερμοκρασιών που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, συνεχίστηκε τον Οκτώβριο και επανεμφανίστηκε στο 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και τις ημέρες που θύμισαν Χειμώνα, να είναι μετρημένες "στα δάχτυλα του ενός χεριού". Παρά της υψηλές θερμοκρασίες, το διάστημα αυτό αποδείχθηκε αρκετά βροχερό, καθώς διαδοχικά χαμηλά επηρέασαν τη χώρα μας.

Ο κύκλος των ατμοσφαιρικών διαταραχών, έκλεισε το περασμένο Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου με εντυπωσιακό τρόπο καθώς καλά οργανωμένο ψυχρό μέτωπο διέσχισε γρήγορα την χώρα μας παράγοντας έντονα φαινόμενα σε ευρεία κλίμακα συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων που σε ορισμένες περιοχές ξεπέρασαν τα 9 μποφόρ. Με την απομάκρυνση του χαμηλού ήρθε η εγκατάσταση θερμού αντικυκλώνα στην ευρύτερη περιοχή μα.

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η χώρα μας έχει εισέλθει σε περίοδο "καιρικής ηρεμίας" η οποία θα διαρκέσει μέχρι σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, καθώς κάπου εδώ ολοκληρώνει τον κύκλο ζωής του ο Αντικυκλώνας που μας επηρεάζει. Χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου είναι οι πυκνές ομίχλες που συνοδεύουν τον Αντικυκλώνα, με αποτέλεσμα σε περιοχές που καλύπτονται από ομίχλη, η θερμοκρασία να διατηρείται αρκετά χαμηλή, σε σχέση με άλλες.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται διέλευση ατμοσφαιρικής διαταραχής στην Αδριατική και την άφιξη ψυχρού μετώπου στο Ιόνιο και στα δυτικά τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα τη μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, σημαντική ενίσχυση των ανέμων, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Η κακοκαιρία θα κάνει δυνατή εμφάνιση την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, με τη διέλευση της διαταραχής.

Στη Δυτική ωστόσο Ελλάδα, τα πρώτα σημάδια μεταβολής του καιρού θα γίνουν ορατά στα από σήμερα Παρασκευή. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα αφορούν την Κυριακή το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας, με ιδιαίτερη έμφαση στην βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης