Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:21 | 27 Ιανουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Μεταξύ καλοκαιριού και... φθινοπώρου!

δημοσίευση στις 09/09/2019 10:47
Μεταξύ καλοκαιριού και... φθινοπώρου!

ακροβατεί ο καιρός μεταξύ των δύο εποχών με... ήλιο και βροχή

Συμπληρώσαμε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με τον καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, να εξακολουθεί σε… καλοκαιρινούς ρυθμούς. Ωστόσο, τα πρώτα σημάδια του φθινοπώρου έγιναν ορατά σε αρκετές περιοχές, καθώς οι πρώτες βροχές μετά από μια μεγάλη περίοδο ανομβρίας σημειωθήκαν στη χωρά μας τα προηγούμενα 24ωρα. Η αστάθεια κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φέρνοντας τα.. πρωτοβρόχια!

Παρόλα αυτά σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το καλοκαίρι δεν θα εγκαταλείψει τόσο εύκολα τα όπλα, καθώς ο εκτεταμένος Αντικυκλώνας που επηρεάζει τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, θα διατηρηθεί για μερικές ακόμη ημέρες, υψώνοντας ένα τοίχος πάνω από τη χώρα μας, που θα αποτρέψει για την ώρα, τη διέλευση χαμηλών βαρομετρικών. Στη Μεσόγειο πάντως, το φθινόπωρο έφτασε για τα καλά, με χαμηλά βαρομετρικά!

Ένα ακόμη σύστημα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Ιταλίας, με έντονες βροχές και καταιγίδες. Το σύστημα αυτό, καθώς  θα προσπαθήσει να κινηθεί Ανατολικά, θα επηρεάσει πρόσκαιρα και εν μέρη, τον καιρό της χώρα μας, φέρνοντας μεσημεριανές και απογευματινές μπόρες στη Δυτική κυρίως Ελλάδα, αλλά και στα βορειοδυτικά τμήματα. Στην υπόλοιπη χώρα, οι βροχές αργούνε ακόμη!

Με καλό καιρό λοιπόν αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα, χωρίς να λείψουν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της χώρας μας, αλλά και στα Δυτικά ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές, αλλά δεν αποκλείεται σταδιακή πτώση στο δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Λεπτομέρειες ωστόσο θα δώσουμε σε επόμενο δελτίο μας. Όλα πάντως δείχνουν, ότι η μετάβαση στο φθινόπωρο γίνεται φυσιολογικά.

Νεότερα στοιχεία για τις επερχόμενες καιρικές μεταβολές της επόμενης εβδομάδας, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας, ενώ μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Το Radio Xalazi επέστρεψε στην καθιερωμένη καιρική ενημέρωση, με τον Κώστα Πολυχρόνη καθημερινά στο μικρόφωνο 21:00 – 00:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Για σύνδεση με το καιρικό μας ραδιόφωνο ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης