Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:19 | 27 Ιανουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται θυελλώδεις Βοριάδες!

δημοσίευση στις 10/09/2019 01:34
Έρχονται θυελλώδεις Βοριάδες!

αλλάζει από την Πέμπτη ο καιρός με ενίσχυση του μελτεμιού...

Διάπλατα ανοίγεται μπροστά μας το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου με τον καιρό να… αλλάζει συνεχώς διάθεση και παραστάσεις! Από τις αστάθειες του πρώτου δεκαημέρου, που έδωσαν καταιγίδες σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά κατά περιόδους και σε πεδινά τμήματα, κυρίως της Πελοποννήσου, σταδιακά τις επομένας ημέρες ο καιρός θα επιστρέψει σε καλοκαιρινές συνθήκες, τουλάχιστον για τις περιοχές που σημειωθήκαν βροχές!

Στην υπόλοιπη χώρα η καιρική μεταβολή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες δεν έγινε αισθητή, με την Βορειοανατολική Ελλάδα, τα Ανατολικά, τα Νότια και τα νησιά του Αιγαίου, να είδαν απλά πρόσκαιρες νεφώσεις στον ουράνιο θολό με παρατεταμένη ηλιοφάνεια, ενώ το μελτέμι κυριαρχεί ακόμη και σήμερα, έστω και εξασθενημένο. Ωστόσο αυτό θα... αλλάξει στο τέλος της εβδομάδας, καθώς ο Βοριάς θα ενισχυθεί στα 8 με 9 μποφόρ!

Όσων αφορά τις βροχές και τις καταιγίδες, τα φαινόμενα που θα σημειωθούν την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα είναι τα.. τελευταία, καθώς από την Πέμπτη και μετά ο καιρός επιστρέφει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς με ηλιοφάνεια, μελτέμι και φυσιολογικές θερμοκρασίες. Η απουσία βροχών θα είναι χαρακτηριστική στη χώρα μας από την Πέμπτη, κάτι που είναι ήδη αισθητό στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα.

Εκτεταμένος Αντικυκλώνας αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης τις επόμενες ημέρες (φώτο), προκαλώντας εκτεταμένη καλοκαιρία. Πριν από αυτό όμως, ένα χαμηλό βαρομετρικό που θα βρεθεί στη Μεσόγειο την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, θα δώσει κατάτεμνες καταιγίδες στην Ιταλία, ενώ θα προκαλέσει αστάθεια στη χώρα μας, με την εκδήλωση των βροχών που προαναφέραμε.   

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο Αντικυκλώνας φαίνεται να διατηρείται και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, συνδυαζόμενος ωστόσο με αλλά συστήματα, θα προκαλέσει την κάθοδο δροσερότερων αερίων μαζών προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την επόμενη εβδομάδα να πέσει η θερμοκρασία κατά 3 με 5 βαθμούς περίπου. Νεότερα ωστόσο για αυτή την καιρική εξέλιξη, θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας.


Διαβάστε επίσης