Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:44 | 24 Ιουνίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Mε καύσωνα και καταιγίδες η εβδομαδα

δημοσίευση στις 06/07/2019 08:48
Mε καύσωνα και καταιγίδες η εβδομαδα

δύσκολη εβδομάδα με 41 βαθμούς... καταιγίδες και χαλάζι!

Μεταβολή παρουσίασε ο καιρός την Παρασκευή, με καταιγίδες σε ορεινές αλλά και πεδινές πεδινές περιοχές. Το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων "ZEUS", κατέγραψε 4.500 κεραυνούς. Το Σάββατο 06 Ιουλίου καταιγίδες αναμένουμε το απόγευμα στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια καθώς και στην Πελοπόννησο.

Την Κυριακή 07 Ιουλίου σε όλη τη χωρά αναμένεται καλοκαιρία, ωστόσο το μεσημέρι στα ορεινά της Πελοποννήσου και πιθανόν της Δυτικής Στέρεας, θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες, με τον καιρό να διατηρείται καλός, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα έως την Πέμπτη 11 Ιουλίου, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 40 και 41 βαθμών το μεσημέρι, ενώ τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από τους 30 βαθμούς. Το κύμα καύσωνα, θα διατηρηθεί για 3 ημέρες.

Η δυσκολότερη ημέρα του καύσωνα θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουλίου, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν πρόσκαιρα σε Νότιους, με αποτέλεσμα την αυξημένη σχετική υγρασία, που θα συνδυαστεί με τις υψηλές θερμοκρασίες, ανεβάζοντας το αίσθημα δυσφορίας σημαντικά. Ωστόσο, από το βράδυ της Τετάρτης και από τα Βόρεια, οι άνεμοι θα στραφούν σε Βόρειους και θα ενισχυθούν σημαντικά!

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ ΜΕ... ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΖΙ

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου αναμένεται σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 41 βαθμούς. Ωστόσο στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική Θεσσαλία και τη Θράκη, θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι και τις βραδινές ώρες, ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων και πολύ ισχυρών ανέμων.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου αναμένεται υποχώρηση του κύματος καύσωνα. Θα επικρατήσουν ισχυροί Βόρειοι άνεμοι άνεμοι εντάσεως 5 - 7 μποφόρ, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σε μεγάλο μέρος της χώρας ισχυρές καταιγίδες συνοδεία χαλαζοπτώσεων. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική με τον υδράργυρο να υποχωρεί έως 5 με 8 βαθμούς, σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Τετάρτης!

Διαβάστε επίσης