Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

20:15 | 17 Σεπτεμβρίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Επέστρεψε η Άνοιξη αλλά... για λίγο!

δημοσίευση στις 17/03/2019 09:30
Επέστρεψε η Άνοιξη αλλά... για  λίγο!

με καλό καιρό εώς τα μέσα της εβδομάδας, αλλά μετά...

H Άνοιξη έχει αρχίσει να κάνει όλο και ποιο έντονα αισθητή την παρουσία της, παρά τα... καμώματα του γεροχειμώνα, ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει τα τελευταία του χτυπήματά. Η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει, όπως έγινε για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα. Για παράδειγμα την Καθαρά Δευτέρα το θερμόμετρο έδειχνε 25 βαθμούς και την Τρίτη... 2 βαθμούς! Αναλυτικό άρθρο ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Ωστόσο αυτή την εβδομάδα επιστρέφουμε, έστω και για λίγο, σε Ανοιξιάτικους ρυθμούς. Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 23 βαθμών, σημειώθηκαν τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες, κατεγράφησαν στα Τρίκαλα με 23.6 βαθμούς, στη Λιβαδειά με 23.4 βαθμούς, στην Αριδαία με  22.3 βαθμούς, στη Λαμία 22.2 βαθμούς, και στη Λάρισα με 21.9 βαθμούς.

Η καλοκαιρία θα διαρκέσει έως τα μέσα της εβδομάδας. Ωστόσο κάπου εδώ αρχίζουν τα καμώματα της εποχής που διανύουμε. Τη μεταβατική αυτή περίοδο, από το χειμώνα στην Άνοιξη, ο καιρός μεταβάλλεται συχνά απότομα, αλλά και... απρόβλεπτα. Έτσι, ενώ μέχρι πριν μερικά 24ωρα, φαινόταν ότι ο καλός καιρός θα διατηρηθεί έως τις 22 του μήνα, εντούτοις υπάρχουν ενδείξεις πως πιθανόν να αλλάξει και πάλι… από τα μέσα της εβδομάδας.

Από την Τετάρτη 20 Μαρτίου υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές βροχές στα Βορειά και σταδιακά από την Πέμπτη στα Ανατολικά και Νότια, αλλά και εκ νέου χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Μένει να δούμε, κατά πόσον μπορεί να επαληθευτεί αυτή η εκδοχή, καθώς είναι αρκετά μακριά ακόμη, για να μπορέσουμε να το πούμε με ασφάλεια. Οι ενδείξεις ωστόσο, είναι ισχυρές.

Νεότερες πληροφορίες θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Συντονιστείτε κάθε βράδυ 22:00 – 23:00 στο Radio Xalazi και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης