Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:03 | 26 Φεβρουαρίου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται ο καιρός τη νέα εβδομάδα

δημοσίευση στις 15/03/2019 11:30
Βελτιώνεται ο καιρός τη νέα εβδομάδα

καλοκαιρία και ζεστούλα έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου

Δύο καιρικές μεταβολές μας επιφύλασσε η εβδομάδα που διανύουμε, με την ποιο εντυπωσιακή, την κακοκαιρία που σημειώθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου. Θεαματική πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που επικράτησαν την Καθαρή Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κοζάνης, όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου έφτασε στους 20.6 βαθμούς, ενώ στις 13:30 της Τρίτης 12 Μαρτίου, η θερμοκρασία έπεσε στους 1.9 βαθμούς, σημειώνοντας πτώση 18.7 βαθμών σε λιγότερο από 24 ώρες!

Η μεταβολή αυτή ήταν αρκετά εντυπωσιακή σε δυναμική, καθώς κατάφερε να χιονίσει εκτός από ορεινές περιοχές, ακόμη και στα πεδινά της Κεντρικής Ελλάδας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πόλη της Λαμίας όπου έπεσε χιόνι!

Η δεύτερη καιρική μεταβολή είναι αυτή που σημειώθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου με βροχές κατά κύριο λόγο, ενώ οι χιονοπτώσεις περιορίστηκαν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Υπολείμματα αυτής της διαταραχής επηρεάζουν τη χώρα και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, αλλά σταδιακά ο καιρός οδεύει σε ουσιαστική βελτίωση μακράς διαρκείας!

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, με παροδικές μόνο νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο. Τη νέα εβδομάδα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η απουσία βροχών, η υψηλές θερμοκρασίες και οι παροδικές συννεφιές κυρίως στα Δυτικά και το Αιγαίο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η καλοκαιρία θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν ενδείξεις για νέα μεταβολή του καιρού κοντά στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αλλά είναι νωρίς να πούμε, εάν επαληθευτεί κάτι τέτοιο.

Νεότερες πληροφορίες θα δίνονται σε τακτά και έκτακτα δελτία μας, καθώς και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Συντονιστείτε κάθε βράδυ 22:00 – 23:00 στο Radio Xalazi και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης