Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:31 | 18 Αυγούστου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καρναβάλι με ήλιο, αετός με... βροχή;

δημοσίευση στις 06/03/2019 09:10
Καρναβάλι με ήλιο, αετός με... βροχή;

καλοκαιρία έως την Κυριακή, αλλά βροχές από Καθαρή Δευτέρα

Mε καλοκαιρία συνεχίζει ο Μάρτιος  θέλοντας να μην προκαλέσει κανένα πρόβλημα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Μαρτίου. Σε όλη τη χώρα η εβδομάδα που διανύουμε, χαρακτηρίζεται από παροδική συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ δεν λείπουν και οι κατά τόπους ομίχλες. Η θερμοκρασία σε άνοδο, προσεγγίζει πλέον τους 20 βαθμούς.

Σύμφωνα με το Ε.Α.Α., οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 04 Μαρτίου καταγράφηκαν στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 18.5 βαθμούς, στην Άρτα με 18.4 βαθμούς, στην Κόνιτσα με 18.2 βαθμούς, στην Αμφιλοχία με 18.1 βαθμούς και στα Γιαννιτσά με 17.9 βαθμούς. Μέχρι την Κυριακή η θερμοκρασία θα σημειώνει άνοδο.

Διατηρείται ο Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας. Για την Καθαρά Δευτέρα ωστόσο, φαίνεται πως ένα βαρομετρικό χαμηλό από τη Βόρεια Ιταλία, θα κινηθεί Νοτιοανατολικά, αλλάζοντας σταδιακά τον καιρό στη χώρα μας, με αρκετές βροχές που θα συνοδεύονται και από Αφρικανική σκόνη. Για τις περιοχές ωστόσο που θα επηρεαστούν, θα δώσουμε λεπτομέρειες σε επόμενα δελτία μας.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη του καιρού στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, καθώς υπάρχουν στοιχεία που θέλουν μεταβολή στον καιρό με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και πτώση θερμοκρασίας, έστω και για λίγο. Μπορεί η "Άνοιξη" να έχει κυριαρχήσει τις ημέρες που διανύουμε, ο Χειμώνας όμως δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Θα ήταν άλλωστε πολύ "άδοξο", ένα τόσο πρώιμο τέλος σε έναν τόσο "ένδοξο" Χειμώνα...

Βροχές διαφαίνονται από την Καθαρή Δευτέρα, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, αλλά θα δώσουμε λεπτομέρειες σε επόμενα δελτία. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τον καιρό, θα δίνονται και μέσα από το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο 22:00 - 00:00 κάθε βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης