Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:33 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται κρύο, καιρός για... δύο!

δημοσίευση στις 28/11/2018 20:45
Έρχεται κρύο, καιρός για... δύο!

χιονοπτώσεις και θυελλώδεις Βοριάδες έως την Παρασκευή...

Νέα μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας, μετά την πρόσκαιρη σχετική βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. Το χαμηλό, το οποίο επηρεάζει την χώρα μας από τις αρχές της εβδομάδας, μετατοπίζεται προς το νότιο Αιγαίο και συνδυάζεται έντονα, με ψυχρή αντικυκλωνική έξαρση η οποία καλύπτει την περιοχή των Βαλκανίων. Αποτέλεσμα, η δημιουργία βορειοανατολικού ρεύματος προς τον Ελλαδικό χώρο.

Οι Βοριάδες από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, μεταφέροντας πολύ ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη. Κατά την σύγκρουση της ψυχρής αέριας μάζας, με τις προυπάρχουσες, θερμότερες και υγρότερες, δημιουργείται ισχυρό ψυχρό μέτωπο, το οποίο κατά την διέλευσή του πάνω από το Αιγαίο και την ηπειρωτική Ελλάδα, θα δώσει κατά την διάρκεια της νύχτας βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις τοπικά έντονες.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται ήδη σε πεδινές περιοχές του Έβρου, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας προβλέπεται να χιονίσει αξιόλογα σε πολλές πεδινές περιοχές της Θράκης και σε χαμηλά υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας. Σημαντική είναι η πτώση της θερμοκρασίας στη Β.Α Ελλάδα από το απόγευμα της Τετάρτης, με 14 βαθμούς πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε 24 ώρες. Ενδεικτικά, από τους 16 βαθμούς, ο υδραργυρος προσγειώθηκε στους 2 βαθμούς!

Την Πέμπτη και την Παρασκευή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θράκης, ωστόσο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στην Αν. Στερεά, την Εύβοια, την Αν. Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων: Θράκη έως παραθαλάσσια, Μακεδονία έως 300 μέτρα, Κεντρικά έως 500 μέτρα, Ανατολικά έως 900 μέτρα, Νότια από 1.000 μέτρα.

Νέα Κακοκαιρία επηρεάζει ήδη τη χώρα μας από τα Βορειοανατολικά με βροχές και σταδιακά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα επεκταθούν σταδιακά και σε άλλες περιοχές. Που αναμένονται καταιγίδες τις επόμενες ώρες και που θα πέσουν χιόνια. Μέχρι πότε θα διατηρηθεί η κακοκαιρία. Αυτά και άλλα πολλά, σήμερα Τετάρτη στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας 21:00  - 00:00 τη νύχτα. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Παπακωστόπουλος Γιώργος


Διαβάστε επίσης