Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:30 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βροχές και σταδιακά... χιόνια και κρύο!

δημοσίευση στις 26/11/2018 09:04
Βροχές και σταδιακά... χιόνια και κρύο!

με δύο καιρικά πρόσωπα θα φτάσουμε στο τελείωμα του Νοεμβρίου...

Με φθινοπωρινή  διάθεση μας οδηγεί ο καιρός στο τελείωμα του Νοεμβρίου, ενώ σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο χειμώνα θα κάνει πρόβα τζενεράλε λίγο πριν την επίσημη είσοδο του. Με βροχές και παροδικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος τη χωράς ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, η οποία θα ολοκληρωθεί με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα Βορειοανατολικά και Ανατολικά της χώρας, όπου ο χειμώνας θα κάνει ποδαρικό!

Διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά θα μα απασχολήσουν τα επόμενα 24ωρα, με τις βροχές να κυριαρχούν. Από την Τετάρτη το απόγευμα και από τα Βόρεια όμως, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά της Βόρειας χώρας και από το βράδυ της υπόλοιπη Κεντρικής Ελλάδας. Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε Βοριάδες.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου αναμένεται μεταβολή του καιρού, ο οποίος θα αποκτήσει πλέον χειμωνιάτικα χαρακτηριστικά. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σε όλη τη χώρα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βορειοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, περεταίρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο πλέον να πέφτει σε μονοψήφιες τιμές, ακόμη και σε Νοτιότερες περιοχές. Για παράδειγμα, στην Αθήνα ο υδράργυρος την Παρασκευή δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς, ενώ στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια θα είναι ακόμη χαμηλότερα! Νεότερα όμως για αυτή την εξέλιξη θα δώσουμε σε επόμενα δελτία μας.    

Λεπτομέρειες για την κακοκαιρία θα δίνονται και στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Συντονιστείτε στο Radio Xalazi καθημερινά 21:00 – 00:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης