Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:43 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας...

δημοσίευση στις 21/11/2018 18:08
Διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας...

σε φθινοπωρινούς ρυθμούς μπήκε ο καιρός με... αρκετές βροχές!

Με εντυπωσιακό τρόπο εισέβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου, ισχυρό κύμα οργανωμένων καταιγίδων(γραμμή λαίλαπας) από το Ιόνιο προς τη Δυτική Ελλάδα, η οποία εν συνεχεία συνέχισε την πορεία της ανατολικότερα επηρεάζοντας έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και τα Ανατολικά τμήματα της χώρας. Επικό ήταν το πέρασμα του μετώπου από τον Αστακό, όπου και βρισκόμασταν τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την ώρα που κάναμε Live μετάδοση, έσκασε κεραυνός δίπλα μας. Μέσα σε λίγα λεπτά η γραμμή λαίλαπας πέρασε στη στεριά και ο άνεμος έφτασε μέγιστη ένταση σε κλάσματα δευτερολέπτου τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολογικό μας σταθμό! Στο συγκλονιστικό βίντεο που παραθέτουμε, δείτε στο 05.30 την στιγμή που σκάει ο κεραυνός! Δείτε το βίντεο στην ομάδα μας στο facebookμε κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Βροχές όμως εκδηλώθηκαν και την Τρίτη 20 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Κέρκυρα με 18 χιλιοστά, στο Βουργαρέλι Άρτας με 16.4 χιλιοστά, στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων με 15.8 χιλιοστά, στα Λεπιανά Άρτας με 14.8 χιλιοστά, στα Πράμαντα Ιωαννίνων με 10.2 χιλιοστά, στον Καταρράκτη Άρτας με 9.8 χιλιοστά και στις Πρέσπες με 9.6 χιλιοστά βροχής.

Στην εξέλιξη του καιρού ενδιαφέρουσες προδιαγράφονται οι καιρικές εξελίξεις, καθώς διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα από την Κυριακή και μετά. Η επόμενη εβδομάδα κρύβει αρκετά έντονες βροχές, ενώ καραδοκούν ψυχρές αέριες μάζες που σύντομα, δεν αποκλείεται να έρθουν στη χώρα μας. Μέχρι το Σάββατο πάντως, οι Νοτιάδες θα δώσουν τη θέση του στους Βοριάδες, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Λεπτομέρειες θα δίνονται και από το RADIO XALAZI, το πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Την Πέμπτη θα είμαστε ζωντανά μαζί σας 21:00 - 01:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης