Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:44 | 17 Ιουνίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Εκ νέου βροχές από το βράδυ...

δημοσίευση στις 20/11/2018 09:43
Εκ νέου βροχές από το βράδυ...

επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες...

Στο τελευταίο 10ήμερο του Νοεμβρίου μπαίνουμε από σήμερα, με τον καιρό να περνάει από διάφορες διακυμάνσεις. Πολύ δυνατό ήταν το τελείωμα της προηγούμενης εβδομάδος, ύστερα από μια εμμονική περίοδο ανομβρίας. Η κακοκαιρία που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές στα πεδινά, αλλά και με πολύ πυκνές και... χρονικής διάρκειας μεγάλες χιονοπτώσεις, άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ για τα μέσα Νοέμβρη, σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Όπως μας ενημερώνει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος κ. Κώστας Αλεξανδρής, στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, τα συνολικά ύψη βροχής που παρατηρήθηκαν είναι αρκετά μεγάλα με 53mm βροχής στην πόλη του Αγρινίου, με 46mm βροχής στο Παναιτώλιο και με 66mm βροχής στην Γαβαλού. Τα πρώτα χιόνια σημειώθηκαν στο Παναιτωλικό, αλλά και σε γύρω βουνά πάνω από τα 1.150 - 1.200 μέτρα υψόμετρο. Αναλυτικές λεπτομέρειες για τον καιρό Δυτικής Ελλάδας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι ουσιαστικά μια ισορροπιστική εποχική περίοδος, στην οποία θα επικρατήσουν οι αμιγώς φθινοπωρινές συνθήκες. Οι Νοτιάδες θα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίας, οι βροχές θα κυριαρχήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Οι ποιο βροχερές ημέρες θα είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη, κυρίως για τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα.

Την Πέμπτη πάντως οι άνεμοι θα στραφούν και πάλι σε Βοριάδες, με αποτέλεσμα την μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ παροδικές βροχές θα σημειωθούν στα Ανατολικά και Νότια της χώρας. Το Σαββατοκύριακο γενικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης, αλλά από την Κυριακή το βράδυ στο Βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν εκ νέου βροχές, με στροφή των ανέμων σε Νότιους και άνοδο της θερμοκρασίας.

Λεπτομέρειες θα δίνονται και από το RADIO XALAZI, το οποίο μετά από μερικές ημέρες απουσίας εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, επέστρεψε και πάλι. Το τεχνικό πρόβλημα, δεν μας επέτρεψε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, να ανανεώνουμε τακτικά τα δελτία και στην ιστοσελίδα Xalazi.gr… Την Τρίτη θα είμαστε ζωντανά μαζί σας 21:00 - 01:00 το βράδυ. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας


Διαβάστε επίσης