Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:12 | 17 Ιουλίου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τα πρώτα φθινοπωρινά σκιρτήματα!

δημοσίευση στις 13/09/2018 21:20
Τα πρώτα φθινοπωρινά σκιρτήματα!

σποραδικές βροχές, νεφώσεις με ήλιο και... πτώση της θερμοκρασίας!

Σταδιακή μετάβαση στο φθινόπωρο κάνει ο καιρός καθώς σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα αρκετές βροχές στη χώρα μας, ενώ σε άλλες περιοχές επικρατεί συννεφιά. Τα σημαντικότερα φαινόμενα καταιγίδων την Τετάρτη και την Πέμπτη, εντοπίστηκαν στην Κρήτη, οπού σημειώθηκαν μεγάλα ύψη βροχής που ξεπέρασαν σε πολλές περιοχές τα 90 χιλιοστά. Αρκετές βροχές σημειώθηκαν επίσης στην Εύβοια και τη Χαλκιδική.

Iσχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από αργά χθες το βράδυ στην Κρήτη, προκαλώντας περιορισμένης έκτασης προβλήματα. Φερτά υλικά, πτώσεις μικρών δέντρων, περιφερειακές διακοπές ρεύματος, υπερχειλίσεις φρεατίων αλλά και η ολισθηρότητα του δρόμου σε γνωστά για τους οδηγούς σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα, ήταν ορισμένα από τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι φορείς. Αναλυτικό ρεπορτάζ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Η προηγούμενη ατμοσφαιρική διαταραχή που επηρέασε τη χώρα μας την Τριτη11 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη Λακωνία. Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, με πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργειών να έχουν καταστραφεί. Το χαλάζι που έπεσε στις Αμυκλες Λακωνίας, ήταν τεράστιο!! Το μέγεθος του χαλαζιού τα λέει όλα. Δυστυχώς υπήρξαν αρκετές ζημιές. Δείτε το βίντεο κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Στην εξέλιξη του καιρού θα συνεχιστούν κατά τόπους οι βροχές και οι καταιγίδες έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, επηρεάζοντας ωστόσο κυρίως ορεινές περιοχές. Δεν αποκλείεται όμως κατά περιόδους, να σημειωθούν σποραδικές βροχές και σε πεδινά τμήματα της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου πτώση από την Κυριακή.

Aπόψε το βράδυ επιστρέφουμε και πάλι στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας.... Η ποιο μακρόχρονη καιρική εκπομπή επιστρέφει και πάλι να καλύψει όλα τα μεγάλα καιρικά γεγονότα. Συντονιστείτε στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Για σύνδεση με το Radio Xalazi ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης