Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:38 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Τετάρτη και Πέμπτη οι καλές βροχές!

δημοσίευση στις 17/04/2018 12:32
Τετάρτη και Πέμπτη οι καλές βροχές!

μεταβολή με... δόσεις παρουσιάζει ο καιρός!

Μεταβολή με... δόσεις παρουσιάζει ο καιρός από τη Δευτέρα, καθώς τις χθεσινές μπόρες διαδέχθηκε σήμερα η σχετική καλοκαιρία και ο περιορισμός των φαινομένων στις βόρειες περιοχές της χώρας. Ωστόσο την Τετάρτη και κυρίως την Πέμπτη, αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού, με ποιο εκτεταμένα αυτή τη φορά φαινόμενα, καθώς και χαλαζοπτώσεις.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν, κυρίως στην κεντρική και δυτική ηπειρωτική χώρα, τη Δευτέρα 16 Απριλίου. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα Θεοδωριάνα Άρτας με 33.8 χιλιοστά, στα Πράμαντα Ιωαννίνων με 17.6 χιλιοστά, στο Τρίστενο Ιωαννίνων με 16.4 χιλιοστά και στο Βουλγαρέλι Άρτας με 9.8 χιλιοστά.

Πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου παρέμεινε η θερμοκρασία το ξημέρωμα της Δευτέρας 16 Απριλίου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι υψηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στο Έμπωνα Ρόδου με 21.1 βαθμούς, στην Καρδάμυλη με 20.9 βαθμούς, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας με 20.6 βαθμούς, στο Λέντα Ηρακλείου με 20.5 βαθμούς και στην Καλαμάτα 20.3 βαθμούς Κελσίου.

Στην εξέλιξη του καιρού να έρθουμε τώρα, καθώς σήμερα Τρίτη μπορεί γενικά να υπάρχει ύφεση του καιρού, ωστόσο την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται σημαντική ένταση και επέκταση των φαινομένων σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ αυξημένη είναι η πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Βορειοανατολικούς και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ RADIO XALAZI

Σχετικά με την εξέλιξη του καιρού το επόμενο τριήμερο, δείτε τις θερμοκρασίες και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ, ενώ έως την Πέμπτη 23:00 - 00:00 το βράδυ, θα μεταδίδεται έκτακτη καιρική εκπομπή στο Radio Xalazi, με αναλυτικές λεπτομέρειες για την καιρική μεταβολή. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.


Διαβάστε επίσης