Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

01:06 | 14 Δεκεμβρίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Λίγες οι βροχές στη χώρα μας πλέον...

δημοσίευση στις 11/03/2018 09:45
Λίγες οι βροχές στη χώρα μας πλέον...

στα Δυτικά και Βόρεια περιορίζονται οι όποιες βροχές...

Με αφορμή το πολύ υετοφόρο πρώτο δίμηνο του 2018, με εντυπωσιακότερες τις καταγραφές του Φεβρουαρίου, που για αρκετές περιοχές της χώρας μας, αποτελούν ρεκόρ δεκαετίας, καλεσμένος στο Radio Xalazi τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στην εκπομπή Greek Meteo News 23:00 – 00:00 το βράδυ με τον Κώστα Πολυχρόνη, θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Στα καιρικά δρώμενα τώρα ο καιρός έχει αρχίσει να μας βάζει για τα καλά στα μονοπάτια της Άνοιξης, η οποία επιβάλει τους ρυθμούς της από πολύ νωρίς! Αν και για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας η νέα εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με παροδικές νεφώσεις, εντούτοις, δεν θα λείψουν σποραδικές βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στα Βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο.

Παρ' όλα αυτά τα φαινόμενα από την Τρίτη έως την Παρασκευή, σε γενικές γραμμές θα είναι τοπικά και περιορισμένα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, δεν αναμένονται σπουδαίες καιρικές μεταβολές, με τις ομίχλες να κυριαρχούν τη νύχτα και το πρωί και το Νοτιαδάκι σε κάποιες περιοχές να δίνει το δικό του τόνο στα καιρικά δρώμενα. Όπως και να έχει, η εβδομάδα αυτή είναι η τελευταία του χειμώνα, αφού από την επόμενη εβδομάδα αλλάζουμε εποχή!

Από τις 20 Μαρτίου μπαίνουμε και ημερολογιακά στην εποχή της Άνοιξης, με τον καιρό μάλλον να μην έχει διάθεση να αλλάξει τα πράματα προς το χειρότερο. Από τις 25 Μαρτίου αλλάζει και η ώρα, για τελευταία φορά φέτος, καθώς αναμένεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση της χειμερινής ώρας, οπότε και πλέον σταματάει το μπρος - πίσω στα ρολόγια μας! Όλα τριγύρω αλλάζουν λοιπόν και εμείς... θεατές!

Ακόμη και  τα γεωπολιτικά σύνορα γύρω μας ΑΛΛΑΖΟΥΝ. Σε μια εποχή που τίποτα δεν μένει ίδιο όπως τα ξέραμε, το μόνο που μένει ίδιο στην Ελλάδα είναι τα λόγια των πολίτικων μας, που συνεχίζουν την ξύλινη γλώσσα και τη φαγωμάρα. Σύντομα όμως, θα διαπιστώσουν πως θα είναι πολύ μικροί και πολύ αργά, για να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται. Ας είμαστε λοιπόν ενωμένοι και με το φρόνημα υψηλό, να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες στιγμές που έρχονται!


Διαβάστε επίσης