Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:01 | 20 Μαΐου 2019
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται χιόνια από το βράδυ Σαββάτου

δημοσίευση στις 23/12/2017 10:01
Έρχονται χιόνια από το βράδυ Σαββάτου

χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα πεδινά του Ν. Αττικής

Συνεχίστηκαν και την  Παρασκευή οι χιονοπτώσεις στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια χώρα, ακόμη και στα πεδινά. Εντυπωσιακό είναι το ύψος χιονόστρωσεις στην πόλη της Θήβας, όπου το χιόνι φτάνει τους 40 πόντους! Σήμερα Σάββατο τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν πρόσκαιρη ύφεση, όμως από το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική, Ανατολική και Νότια Ελλάδα. 

Το Σάββατο από τις βραδινές ώρες αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της χώρας. Συγκεκριμένα περιμένουμε χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική - Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ενώ χιονόνερο θα σημειωθεί στις Κυκλάδες όπου θα χιονίσει στα ημιορεινά. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στην Κρήτη, όπου αναμένονται βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, από τα 500 – 600 μέτρα και πάνω. Οι βόρειοι άνεμοι από το βράδυ θα ενισχυθούν εκ νέου στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει μικρή άνοδο, από το βράδυ του Σαββάτου θα σημειώσει πτώση. 

Την Κυριακή Παραμονή των Χριστουγέννων, τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα στη Βόρεια Ελλάδα να σημειωθεί παγετός. 

Στην Αττική η νέα αλλαγή του καιρού θα γίνει αισθητή από το βράδυ του Σαββάτου, με χιονοπτώσεις σε όλα Βορειοδυτικά, Βόρεια και Βορειοανατολικά πεδινά τμήματα των παραπάνω περιοχών, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Χιονόνερο θα σημειωθεί στα υπόλοιπα πεδινά και το κέντρο των Αθηνών. 

Kαι σήμερα όλες οι λεπτομέρειες της κακοκαιρίας, στο πρώτο καιρικό ραδιόφωνο της χώρας. Συντονιστείτε στο Radio Xalazi απόψε 21:00 – 04:00 και μάθετε που θα εξακολουθεί να χιονίζει τις επόμενες ώρες. Για σύνδεση ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κώστας


Διαβάστε επίσης