Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

00:16 | 21 Ιουνίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Και τώρα μιλάει η Θεσσαλονίκη

δημοσίευση στις 10/01/2017 13:50
Και τώρα μιλάει η Θεσσαλονίκη

σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στη συμπρωτεύουσα

Η Αριάδνη φτάνει σταδιακά στο τέλος της, κάνοντας την τελική επίθεση της, η οποία θα κρατήσει έως την Πέμπτη. Τις δυο μεγαλουπόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είχε αποφασίσει εξαρχής να τις αφήσει τελευταίες και καταϊδρωμένες, κάνοντας τους μετεωρολόγους αλλά και τους ερασιτέχνες να χάσουν τα αυγά και τα Πασχάλια, αφού άλλη μέρα αναμένονταν τα χιόνια και άλλη μέρα ήρθαν, ενώ γενικές αστοχίες ως προς το χρόνο, υπήρχαν και στη Δυτική Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή μεγάλες στιγμές ζει η Θεσσαλονίκη μετά από πολλά χρόνια, καθώς σοβαρά προβλήματα προκαλούνται από την επέλαση του χιονιά, με πυκνές χιονοπτώσεις. Κεντρικοί δρόμοι αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς όπως μας ενημερώνουν δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα σε επάρκεια. Οι χιονοπτώσεις στη συμπρωτεύουσα θα συνεχιστούν έως τις βραδινές ώρες, τουλάχιστον.

Στην Αθήνα ο νυχτερινός χιονιάς έντυσε στα λευκά το λεκανοπέδιο, αλλά σήμερα μας εγκατέλειψε, αφήνοντας μας ωστόσο τα βουνά μας, σχετικά ελαφρώς χιονοστρωμένα, για ακόμη μια φορά, παρά το γερό ξέσπασμα της νύχτας. Μπορεί να μην μα έφερε το ιστορικό, αλλά οι όμορφες εικόνες που συνόδευσαν το νυχτερινό ξέσπασμα, θα μας κρατούν συντροφιά.

Σε εξέλιξη λοιπόν είναι το τελευταίο χτύπημα της Αριάδνης, το οποίο πλέον αφορά κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, όπου και έχει μετατοπιστεί ο όγκος των χιονοπτώσεων. Από την Τετάρτη και από τα Δυτικά, νέο κύμα χιονιά θα εισβάλει από τα Δυτικά, επηρεάζοντας τη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα Νότια θα περάσουμε πλέον σε βροχές, καθώς το κύμα ψύχους μετατοπίζεται Βορειότερα. Το νέο κύμα χιονιά ωστόσο θα είναι αρκετά ποιο αξιόλογο.

Αυτή τη φορά η Βόρεια Ελλάδα θα δεχτεί πυκνές χιονοπτώσεις, καθώς επίσης η Ήπειρος, τα χαμηλότερα υψόμετρα της Δυτικής Στερεάς, ολόκληρη η Θεσσαλία και η Κεντρική Στερεά από τη Λαμίας και Βορειότερα, καθώς έρχεται χιονιάς... Νοτιάς!!! Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νοτιάδες, μεταφέροντας υγρασία από το Ιόνιο στα ενδότερα της χώρας μας. Εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, αυτές θα μετατρέπονται σε σφοδρές χιονοπτώσεις. 


Διαβάστε επίσης