Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

03:04 | 21 Απριλίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχεται ο Θησέας ακολουθώντας τον μίτο της Αριάδνης

δημοσίευση στις 11/01/2017 10:05
Έρχεται ο Θησέας ακολουθώντας τον μίτο της Αριάδνης

νέο ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό θα δώσει πυκνές χιονοπτώσεις

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία στη χώρα μας, με την Αριάδνη να μας αποχαιρετά, αλλά από πίσω έρχεται ο Θησέας, ακολουθώντας τον μίτο της Αριάδνης, προσπαθώντας να βγει από το Λαβύρινθο της Ελλάδας, αφού όμως πρώτα τη θάψει στο χιόνι. Το νέο χαμηλό βαρομετρικό, ‘’Θησέας’’, έχει ήδη επιδείνωση τον καιρό, με πολύ πυκνές χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε όλη τη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Αυτή την ώρα η πόλη της Λάρισας έχει αξιόλογα ύψη χιονιού, ενώ χιόνισε νωρίτερα και στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας, όπως στο Αγρίνιο δίνωντας μια ελαφριά πρόσκαιρη χιονόστρωση 1 πόντου, στην Αμφιλοχία και άλλες περιοχές. Οι χιονοπτώσεις ωστόσο στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας θα υποχωρήσουν και θα μετατραπούν σε βροχή, καθώς ανεβαίνει ελαφρώς η θερμοκρασία. Το ίδιο θα συμβεί και στη Νότια και Ανατολική Ελλάδα, καθώς πλέον αναμένονται βροχές.

Στον αντίποδα σε όλη την Βορειοδυτική, Κεντρική, Βόρεια και Βορειοανατολική Ελλάδα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται αυτή την ώρα, θα συνεχιστούν και αναμένεται να ενταθούν μέσα στην ημέρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο Εθνικό αλλά και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Οι Νοτιάδες που θα αρχίσουν να επικρατούν, θα μεταφέρουν πολύ θερμές και υγρές αέριες μάζες, με αποτέλεσμα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως αργά το βράδυ, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ωστόσο τα ύψη χιονιού που θα σημειωθούν θα είναι αξιόλογα, ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Ο παγετός στη Βόρεια Ελλάδα θα διατηρηθεί για ακόμη ένα 24ωρο, αλλά από αύριο σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρώς. Στην υπόλοιπη χώρα, ήδη έχει φανεί η άνοδο της θερμοκρασία στη Νότια Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Νομός Αττικής, όπου σημειώνονται πλέον βροχές, ακόμη και σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο 1.100 μέτρα. Στην περιοχή της Εύβοιας, οι επερχόμενες βροχές θα αποδειχτούν σωτήριες, καθώς θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων του χιονιά που προηγήθηκε, ωστόσο από την άλλη, το λιώσιμο του χιονιού θα τροφοδοτήσει τα ποτάμια με πολύ νερό, οπότε και υπάρχει κίνδυνος, για πλημμύρες.  


Διαβάστε επίσης