Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

05:56 | 25 Απριλίου 2018
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Άρχισε η επέλαση του... ''Θησέα''

δημοσίευση στις 11/01/2017 10:44
Άρχισε η επέλαση του... ''Θησέα''

σφοδρές χιονοπτώσεις στη Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα

Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες. Δυσκολεύουν ιδιαίτερα οι συνθήκες στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον Άγιο Κωνσταντίνο μέχρι τις Ράχες. Η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε όλο το μήκος της εθνικής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφορά την Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας - Θεσσαλονίκης, εντός των ορίων του νομού Φθιώτιδας, χωρίς να αποκλείεται η απαγόρευση να ισχύσει και για Βορειότερα τμήματα της Εθνικής οδού, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται σφοδρή χιονόπτωση. Την ίδια ώρα, ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται από το πρωί στην πόλη της Λαμίας. Το ύψος του χιονιού έφτασε ήδη τους 5 πόντους μέσα στο κέντρο της πόλης.

Καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τη Στυλίδα μέχρι τα Καμένα Βούρλα, καθώς η χαμηλή θερμοκρασία που αγγίζει τον -1 βαθμό, μετατρέπει το οδόστρωμα σε πίστα πατινάζ. Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα και στο Θεσσαλικό κάμπο. Στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, ο χιονιάς έχει θέσει σε επιφυλακή τις δημοτικές και τις περιφερειακές ενότητες των νομών.

Ισχυρές χιονοπτώσεις πλήττουν από τα ξημερώματα την Ήπειρο, δημιουργώντας προβλήματα στους οδικούς άξονες. Ήδη μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων, το χιόνι ξεπερνά τους 30 - 40 πόντους, ενώ χιονόπτωση και χιονόστρωση σημειώθηκε και στην Ηγουμενίτσα, ενώ στην Άρτα θα το γυρίσει σταδιακά σε χιονόνερο. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει στους δρόμους, όμως λόγω της χιονοθύελλας είναι δύσκολη η διατήρηση του δρόμου.

Στα Ιωάννινα ανάλογη χιονόπτωση (σημερινή φώτο παραπάνω), έχει να σημειωθεί από το 1987. Από την Τροχαία της Ηπείρου, αναμένεται λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων στους δρόμους. Οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του παγετού. Κατά μήκος της Εγνατίας οδού, από την Ηγουμενίτσα έως τον Έβρο, χιονίζει ακατάπαυστα, με την Τροχαία να είναι σε επιφυλακή.  


Διαβάστε επίσης