Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

19:51 | 20 Απριλίου 2021
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Περιβάλλον  > Αφιερώματα

Ενδιαφέρουσες καιρικές μεταβολές στο προσκήνιο

δημοσίευση στις 16/09/2017 18:08
Ενδιαφέρουσες καιρικές μεταβολές στο προσκήνιο

τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Βόρεια Ευρώπη σε αντίθεση με το Νότο που... φλέγεται

Χωρισμένη στα δυο η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το φθινόπωρο σε λίγες ημέρες. Τα πρώτα σημάδια του φθινοπώρου έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους, με την Ευρώπη να χωρίζεται σε δυο μέρη τις επόμενες μέρες, στον άκρως φθινοπωρινό Βορρά και στον καλοκαιρινό Νότο, τις θερμοκρασίες να προσεγγίζουν για ακόμη μια φορά στη χώρα μας τους 38 με 40 τοπικά βαθμούς Κελσίου!

Χαμηλά βαρομετρικά διασχίζουν τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη 

run

Στον Βορρά, βαρομετρικά χαμηλά από τον Ατλαντικό Ωκεανό τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας περιοχές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία έως και την Ρωσία, δίνοντας αξιόλογες βροχές και καταιγίδες σε όλα τα προαναφερθέντα τμήματα, με εμμονή στην Ανατολική Ευρώπη σε κράτη όπως η Γερμανία και η Πολωνία. Με την έλευση του φθινοπώρου όμως στα πεδινά, ο χειμώνας ήρθε στα… ορεινά!

Τα χιόνια έκαναν νωρίς τηνς εμφανισή τους στα ορεινά της... Αυστρίας 

aystria 

Τα πρώτα σημάδια του χειμώνα έκαναν από νωρίς την εμφάνιση τους, με τις Άλπεις να δέχονται αξιόλογες για την εποχή χιονοπτώσεις. Οι χιονοπτώσεις, κατά κόρον θα συνεχιστούν σε περιοχές των Άλπεων και των Πυρηναίων Ορέων, ενώ θα ακολουθήσουν  και τα Καρπάθια Όρη. Η θερμοκρασία σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, βρίσκεται σε επίπεδα κάτω των 25 βαθμών Κελσίου, σε αντίθεση με το Νότο που αρχίζει να… καίγεται!

Οι χιονοπτώσεις έκαναν απο νωρίς την εμφανισή τους και στις Γαλλικές Άλπεις

galia

Στον Νότο, με έμφαση την Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου, ο καιρός φαίνεται να διατηρείται ζεστός ως πολύ ζεστός, με θερμοκρασίες στις αρχές της νέας εβδομάδας να αγγίξουν τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Η Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη και υποδέχεται τις πολύ θερμές αέριες μάζες, ωστόσο προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται μετατόπιση των ψυχρότερων αερίων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη, προς τα Βαλκάνια.

Αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη χώρα μας το επόμενο τριήμερο

kay

Οι ψυχρές αέριες μάζες φαίνεται να περνούν εν συνεχεία τα σύνορα και της χώρα μας, οπότε και αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη και μετά. Σημαντικές βροχές θα έχουμε στα Βαλκάνια, πλην νοτίων τμημάτων τους, ενώ στη χώρα μας η έλευση των βροχών, αναμένεται προς το τέλος της νέας εβδομάδας, αλλά ποιο αξιόλογες βροχές αναμένονται στο τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Νίκος Κουτσοκώστας

Διαβάστε επίσης