Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:35 | 14 Ιουνίου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζει ο καιρός!

δημοσίευση στις 26/05/2021 11:45
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζει ο καιρός!

Με Φθινοπωρινή Διάθεση Έρχεται ο Ιούνιος!

 EKTAKTH ENΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗΣ

ΚΑΙΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας για αρκετές ημέρες, ειδικά από την Κυριακή 30 Μαΐου και για τουλάχιστον 7 με 10 ημέρες. Γενικότερα, θα λέγαμε πως αλλάζει το καιρικό προφίλ σε όλη την Ευρώπη, καθώς για πολλές ημέρες θα κυριαρχήσει ένα διαφορετικό καιρικό προφίλ! Και εκεί που λέγαμε ότι ο καιρός… έστρωσε και το καλοκαίρι αρχίζει να επιβάλλει τους ρυθμούς του, τελικά όλα ανατρέπονται, έτσι ξαφνικά!

Σύμφωνα με τα νεότερα και αρκετά ασφαλή προγνωστικά στοιχεία, η Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες θα δηχθεί μια αλληλουχία χαμηλών βαρομετρικών, καθώς η περιοχή του Ατλαντικού εισέρχεται σε φάση διέγερσης. Παράλληλα όμως με αυτή την εξέλιξη, ένας αντικυκλώνας θα εγκατασταθεί πάνω από την Κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι διαταραχές να ακολουθούν Νοτιότερη τροχιά!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η Ιταλία, τα Βαλκάνια και η Ελλάδα θα βρεθούν στο διάβα χαμηλών βαρομετρικών ή ψυχρών λιμνών, με αποτέλεσμα την επικράτηση αρκετά χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών και την εκδήλωση αρκετών βροχών και καταιγίδων. Το ποιες περιοχές της χώρας μας θα επηρεάζονται κάθε φορά, εξαρτάται από την εκάστοτε τροχιά των ατμοσφαιρικών διαταραχών, κάτι που θα το βλέπουμε μέσα από τα δελτία μας.

Μια πρώτη γεύση, αυτής της ευρύτερης αλλαγής στην Ευρώπη, θα πάρει η χωρά μας την Πέμπτη 27 Μαΐου, καθώς μια διαταραχή που θα διασχίσει τα Βαλκάνια, θα φτάσει έως τις παρυφές της χώρας μας, δίνοντας έντονες καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Τοπικά φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν και τα Βορειότερα τμήματα της Κεντρικής Ελλάδας, με τα φαινόμενα να είναι έντονα.

Η ενημέρωση στο Radio Xalazi και στο Xalazi Tv συνεχίζεται, με όλα τα καιρικά νέα, αλλά και όλη την καυτή επικαιρότητα που αφορούν στην μετάβαση προς τη… νέα εποχή! Για να ξέρεις τι σου ξημερώνει συντονίσου μαζί μας και βγες σωστά ενημερωμένος! Κάθε Τρίτη 23:00 – 00:00 στο Xalazi Radio και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 23:00 – 00:00 στο Xalazi Tv.

Διαβάστε επίσης