Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

09:10 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Χειμώνας έχει ακόμα "άσους στο μανίκι του"...

δημοσίευση στις 17/03/2021 20:31
Ο Χειμώνας έχει ακόμα "άσους στο μανίκι του"...

Με αλλεπάλληλες διαταραχές θα συνεχιστεί ο Μάρτης...

Νέα μεταβολή προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός, στην χώρα μας, από τα δυτικά, την Πέμπτη με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα, προβλέπεται να επηρεάσουν πρώτα το Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα και κατά την διάρκεια της ημέρας να επεκταθούν ανατολικότερα επηρεάζοντας μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Παράλληλα, στο νότιο Ιόνιο και, σταδιακά, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, θα επικρατήσουν ισχυροί νότιοι - νοτιοδυτικοί άνεμοι μέχρι 7bf και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στο νότιο Αιγαίο).

Την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπου θα είναι εντονότερα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας (και, τοπικά, σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας). Κατά την διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας με τάση να υποχωρήσουν. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι, νοτίων διευθύνσεων, θα πνέουν το πρωί στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αλλά κατά την διάρκεια της ημέρας θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Το Σαββατοκύριακο μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή η οποία θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα συνδυαστεί με πολύ ψυχρές αέριες μάζες στα Βαλκάνια, θα μεταβάλλει εκ νέου τον καιρό στην περιοχή μας με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές / ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και, τοπικά, σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στην δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο ενώ, αντίθετα, το νότιο Αιγαίο δεν θα επηρεαστεί σημαντικά. Οι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Οι "καιρικές μάχες" του Χειμώνα και της Άνοιξης θα συνεχιστούν και κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι πολύ πιθανό, νέα ψυχρή εισβολή να λάβει χώρα κοντά στις 25 Μαρτίου. Η ψυχρή εισβολή, αυτή, δεν αποκλείεται να είναι αξιόλογη και να φέρει, για μία ακόμα φορά, τον λευκό επισκέπτη σε χαμηλά υψόμετρα της χώρας μας. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, ο εορτασμός των 200 χρόνων από το "έπος του 1821" να γίνει, σε λίγες ή πολλές περιοχές της χώρας μας, σε λευκό σκηνικό

 

Διαβάστε επίσης