Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

07:03 | 03 Ιουνίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Πρόσκαιρο Ανοιξιάτικο θερμό κύμα...

δημοσίευση στις 18/02/2021 08:03
Πρόσκαιρο Ανοιξιάτικο θερμό κύμα...

Σε άνοδο η θερμοκρασία, αλλά για... λίγο!

Με μανία σάρωσε η ''Μήδεια'' τη χώρα μας, η οποία ήρθε ως ''Μέδουσα'' να παγώσει τα πάντα με το βλέμμα της! Με την προβλεπόμενη δυναμική, χτύπησε ο χιονιάς και την Αττική, κάνοντας την πόλη των Αθηνών να γράψει μια ακόμη χρυσή σελίδα στην καιρική ιστορία της. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μήδεια» δημοσιοποίησε η ΕΜΥ.

Η ΕΜΥ αναφέρει: «Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00, κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής. Οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν στα υπόλοιπα βόρεια τμήματα του νομού και αργότερα στα ανατολικά. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας συνεχίστηκαν και στο κέντρο της πόλης της Αθήνας».

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, «οι χιονοπτώσεις ήταν πυκνές καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, με πολύ μεγάλες εντάσεις σε όλο τον νομό. Επηρέασαν το κέντρο της πόλης της Αθήνας για 24 ώρες». Η συνολική διάρκεια των χιονοπτώσεων ήταν οι 36 ώρες στην Αττική, με τις μεγάλες εντάσεις να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας επί 24 ώρες, με το ύψος χιονιού στα 25 εκατοστά».

Με βάση τα ιστορικά στοιχεία της ΕΜΥ, η χιονόπτωση κατατάσσεται σε μια από τις εντονότερες των τελευταίων 40 ετών. Κάπως έτσι η ''Μήδεια'' μας άφησε πλέον, αλλά παραμένουν πίσω της τα τεράστια προβλήματα στην Αττική, αλλά και στην Εύβοια. Σε αρκετές περιοχές της Εύβοιας, το χιόνι ξεπερνάει στα 2 μέτρα, ενώ ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βοιωτίας το χιόνι ξεπερνάει το 1 μέτρο.

Στην εξέλιξη του καιρού, θερμές αέριες μάζες μας προσεγγίζουν σταδιακά, ανεβάζοντας τον υδράργυρο το Σαββατοκύριακο στους 18 βαθμούς. Γενικά τις επόμενες ημέρες δεν περιμένουμε βροχές στη χώρα μας, καθώς αντικυκλώνας επεκτείνεται στην περιοχή μας, προκαλώντας ζεστό καιρό και ομίχλες! ΩΣΤΟΣΟ, ο χειμώνας δεν τελειώνει εδώ! Ο Μάρτης θα επαληθεύσει, ότι είναι... γδάρτης!

Νεότερες πληροφορίες θα δίδονται καθημερινά στο Xalazi Radio 21:00 – 00:00 τη νύχτα και στο Xalazi Tv καθημερινά 20:00 - 20:30 το βράδυ. Για σύνδεση με το Radio Xalazi KΛΙΚ ΕΔΩ. Για σύνδεση με το Xalazi Tv ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Και κάθε πρωί 07:00 - 11:00 ακούς Γιώργο Τράγκα ''EN AΘΗΝΑΙΣ'' στο Radio Xalazi και κάθε απόγευμα 18:00 - 20:00 βλέπεις Γιώργο Τράγκα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ'' στο Xalazi Tv, για σωστή ενημέρωση!

Διαβάστε επίσης