Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:25 | 28 Μαΐου 2024
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ο Λέανδρος έφυγε και στο βάθος ο/η Μ...;

δημοσίευση στις 20/01/2021 00:32
Ο Λέανδρος έφυγε και στο βάθος ο/η Μ...;

Αχνοφαίνεται νέο κύμα χιονοπτώσεων στο... βάθος!

Μια άκρως εντυπωσιακή κακοκαιρία ολοκλήρωσε τον κύκλο της, η οποία έντυσε στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το κύμα χιονιά είχε εντοπιστεί έγκαιρα από τα προγνωστικά συστήματα του Xalazi.gr και μάλιστα είχαμε εντοπίσει αρκετά νωρίς ότι θα έχει τρία διαδοχικά κύματα, τα οποία έδωσαν χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές, ενώ τα θερμόμετρα κατρακύλησαν στη Βόρεια Ελλάδα στους -18 βαθμούς Κελσίου.

Αν και σε γενικές γραμμές η πορεία της κακοκαιρίας προβλέφθηκε με αρκετή ακρίβεια, δεν έλειψαν και μικρές αποκλίσεις, όπως η περίπτωση της Εύβοιας, η οποία δεν κατάφερε στα πεδινά να πάρει τα αναμενόμενα, σε σχέση με τα ορεινά που τα πήγαν όπως αναμενόταν. Βέβαια, η μητέρα φύση έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε κάθε κακοκαιρία. Η μάχη του ανθρώπου με τη φύση, πάντα έχει χαμένο τον άνθρωπο, όπως πάντα!

Όσο καλά προγνωστικά συστήματα και να αναπτύξουμε, το 100% δεν θα καταφέρουμε να το έχουμε ποτέ σε μια πρόγνωση. Η μητέρα φύση... κρύβει καλά τα μυστικά της, ευτυχώς, γιατί αν καταφέρουμε κάποτε να πιάσουμε το 100%, τότε ο άνθρωπος θα έχει καταφέρει να έχει ένα υπερόπλο στα χέρια του. Και όπως πάντα, τα όπλα δεν τα χρησιμοποιούμε ποτέ για καλό!

Κλείνοντας και μια επισήμανση. Με τη μεταφορά πολύ ψυχρών αερίων μαζών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Λέανδρος" πάνω από τη χώρα μας, οι οποίες κοντά στην επιφάνεια πλησίασαν έως και τους 10 βαθμούς κάτω από τις κλιματολογικές τιμές, παρατηρήθηκε σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές και λίμνες η ανάπτυξη λευκού καπνού, δίνοντας μια αίσθηση ότι η υδάτινη επιφάνεια αχνίζει. Το φαινόμενο ονομάζεται θαλάσσιος καπνός.

Διαβάστε επίσης