Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

08:22 | 08 Δεκεμβρίου 2023
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ... ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!

δημοσίευση στις 07/12/2020 16:23
ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ... ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ!

Προσοχή στις έντονες καταιγίδες απο Πέμπτη!

Συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον ο καιρός, καθώς διαδοχικές κακοκαιρίες επηρεάζουν τη χώρα μας και θα συνεχίσουν έως και το Σαββατοκύριακο, να δίνουν μεγάλα ύψη βροχής. Μεγάλο όμως το ενδιαφέρον και για τους κλυδωνισμούς στο εσωτερικό της Ν.Δ, η οποία πλέον έχει σοβαρό πρόβλημα και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φαγωθεί σαν ξερό σύκο. Αναλυτικά ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Στα του καιρού με ισχυρές βροχές αλλά και καταιγίδες ξημέρωσε η Δευτέρα 07 Δεκεμβρίου σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει 1.000 περίπου κεραυνούς. Το μεγαλύτερό ύψος βροχής κατεγράφη στο Δίον Πιερίας με 205 χιλιοστά βροχής, προκαλώντας προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Νέα κακοκαιρία αναμένεται από την Πέμπτη έως την Κυριακή, με αυτή τη φορά έντονα και πολύωρα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και στο σύνολο της χώρας από την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα ενσκήψει από την Πέμπτη κυρίως, είναι σε θέση να προκαλέσει γενικευμένα προβλήματα, κυρίως στα Δυτικά και τα Βόρεια.

Να δούμε τώρα μερικα προβλήματα από την σημερινή κακοκαιρία. Μικρής έκτασης -μέχρι στιγμής- προβλήματα συνεχίζουν να προκαλούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται από το πρωί, κυρίως στην Πιερία. Κλειστή είναι σε δύο σημεία η επαρχιακή οδός Κατερίνης-Καρίτσας, στο 7ο και στο 12ο χλμ., λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Στην περιοχή της Κατερίνης (Σβορώνο, Κονταριώτισσα, Κεραμίδι), η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκατρείς κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ άλλες δεκαπέντε κλήσεις δέχθηκε από την ευρύτερη περιοχή του Λιτοχώρου. Εκεί έχει έως τώρα ενεργήσει για άντληση υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις ενώ τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής θα κάνουν έλεγχο για να επιχειρήσουν σε άλλες οκτώ.

Διαβάστε επίσης