Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

17:55 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Έρχονται τα πρωτοβρόχια!

δημοσίευση στις 14/09/2020 07:02
Έρχονται τα πρωτοβρόχια!

Ο "καιρικός καμβάς" θα αρχίσει να αποκτά "φθινοπωρινές πινελιές"...

Με καθαρά καλοκαιρινές συνθήκες ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, το οποίο χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία του Μελτεμιού, τις υψηλές θερμοκρασίες και την ανομβρία. Το δεύτερο δεκαπενθήμερο προβλέπεται να ξεκινήσει με Φθινοπωρινό καιρό και αρκετές βροχές. Από τα μέσα της εβδομάδας νεφώσεις θα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που σε αρκετές περιπτώσεις θα δινουν βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να έχουν τοπικά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η υγρασία θα φέρει την... πρωτη μυρωδιά του Φθινοπώρου.

χαμηλο

Από την Πέμπτη 17 Σεπτεμβριου προβλέπεται γενικευμένη μεταβολή του καιρού, με βροχές - καταιγίδες κυρίως σε περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι μέχρι την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη θα είναι ασθενείς. Από την Παρασκευή προβλέπεται εκ νέου επικράτηση βορείων ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν ενισχυμένοι μέχρι την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα σημειωση πτώση και ετσι το Σαββατοκύριακο, δεν θα ξεπερασει τους 25 βαθμους!

Επιμέλεια: Παπακωστόπουλος Γιώργος

Διαβάστε επίσης