Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

06:02 | 24 Μαΐου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονες καιρικές μεταβολές!

δημοσίευση στις 30/08/2020 21:54
ΕΚΤΑΚΤΟ: Έντονες καιρικές μεταβολές!

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος αλλά... έρχονται καταιγίδες!

Εντυπωσιακές διαφορές επικρατούν στην Ευρώπη, με το φθινόπωρο να έχει έρθει στα Κεντρικά και το καλοκαίρι να επιμένει στα Ανατολικά! «Διχασμένη» είναι η Ευρώπη καθώς ψυχρές αέριες μάζες επικρατούν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώ κύμα υψηλών θερμοκρασιών επηρεάζει την Ανατολική Μεσόγειο. Το κύμα καύσωνα στη χωρά μας θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς.

Ενώ ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Ανατολική Μεσόγειο και στη χώρας μας, βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κεντρική Ευρώπη με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του Ε.Α.Α., κατέγραψε έως το απόγευμα της Κυριακής 30 Αυγούστου, πάνω από 30.000 κεραυνούς στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία, στην Ελβετία, στη Νότια Γερμανία, στην Αυστρία και στη Σλοβενία.

Στους 38 βαθμούς έφτασε η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 30 Αυγούστου, στη χώρα μας. Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν  τόσο στις ηπειρωτικές περιοχές, όσο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Η υψηλότερη εξ αυτών σημειώθηκε στη Λίνδο με 38.4 βαθμούς, ακολούθησαν οι Μεταξάδες Έβρου με 37.9 βαθμούς και το Καστελόριζο με 37.8 βαθμούς.

Το κύμα καύσωνα δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς οι ψυχρές αέριες μάζες από την Κεντρική Ευρώπη, θα επεκταθούν από την Τετάρτη στη χώρα μας. Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από την Παρασκευή με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και αυξημένη πιθανότητα ανεμοστροβίλων ή υδροστρόβιλων. Η θερμοκρασία θα σημείωση αισθητή πτώση.

Διαβάστε επίσης