Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:37 | 10 Αυγούστου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Καταιγίδες και χαλάζι στα Βόρεια!

δημοσίευση στις 18/08/2020 20:32
Καταιγίδες και χαλάζι στα Βόρεια!

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού Τετάρτη και Πέμπτη...

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκαν οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, με τον υδράργυρο να φτάνει στην Κρήτη έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, παρά τη μικρή εξασθένηση που παρουσίασε το μελτέμι στο Αιγαίο, διατηρήθηκε γενικά ενισχυμένο με τις ριπές του ανέμου στον Άγιο Ιωάννη – Πόρτο Τήνου να φτάνουν τα 93 km/h, δροσίζοντας αισθητά τα νησιά του Αιγαίου και τα Ανατολικά.

Έντονες καταιγίδες αναμένονται από την Τετάρτη το απόγευμα έως το μεσημέρι Πέμπτης στη Βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα ψυχρή λίμνη από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια, αναμένεται καθώς θα κινηθεί νοτιοανατολικά να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας στο παραπάνω χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα την εκδήλωση ισχυρών καταιγίδων σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται και από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Επισημαίνονται τα παρακάτω γεωγραφικά διαμερίσματα: Μακεδονία, Θεσσαλία, Θράκη, βόρειο - βορειοανατολικό Αιγαίο - δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο, Χαλκιδική πιθανόν βόρεια και ανατολικά τμήματα της Ηπείρου. Επισυνάπτονται στο παραπάνω βίντεο, Μετεωρολογικοί χάρτες του φαινομένου. Νεότερη ενημέρωση θα υπάρξει σε επόμενο δελτίο.

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρον θέμα. Μια απίστευτη πρόταση έχει κατατεθεί προς διαβούλευση, με σκοπό την εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων αποτελούμενων από 3 ανεμογεννήτριες, στους ορεινούς όγκους πέριξ του λεκανοπεδίου, µε στόχο τη διεύρυνση της αποδοχής τους από το κοινό. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Mourmoura.gr κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Επιμέλεια: Κλέαρχος Μαρουσάκης - Πολυχρόνης Κώστας

Διαβάστε επίσης