Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:52 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχεται Κάυσωνας!

δημοσίευση στις 26/07/2020 13:36
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Έρχεται Κάυσωνας!

Με καυτές διαθέσεις θα μας αφήσει ο Ιούλιος!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ

Πολύ θερμές αέριες μάζες θα επικρατήσουν στη Μεσόγειο και θα κινηθούν προς την περιοχή μας, προκαλώντας σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Το κύμα ζέστης θα μας επηρεάσει από την Τρίτη 28/07/20 έως και τις 05/08/20 με θερμοκρασίες που θα προσεγγίσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να λάβουν μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις από 12:00 έως 18:00 απογευματινή.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Τετάρτη 29 Ιουλίου έως Παρασκευή 31 Ιουλίου, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα, να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και τους ανέμους γενικά ασθενείς. Τονίζεται ιδιαίτερα, πως η θερμοκρασία το παραπάνω τριήμερο θα προσεγγίσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Παρά τη μικρή υποχώρηση των θερμοκρασιών με την είσοδο του Αυγούστου, αυτές φαίνεται να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, τουλάχιστον έως το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου, με τη θερμοκρασία να μην πέφτει κάτω από τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Το παρατεταμένο κύμα ζέστης, είναι ικανό να προκαλέσει κίνδυνο πυρκαγιών, λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη αντίθετα, το φθινόπωρο δείχνει πως βιάζεται να έρθει, καθώς διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά διασχίζουν τη Γηραιά ήπειρο, χωρίζοντας την στα δυο. Εκτεταμένες βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, σε αντίθεση με το Νότο, όπου αναμένεται καύσωνας.

 

Διαβάστε επίσης