Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:19 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται καυτό 10ήμερο!

δημοσίευση στις 25/07/2020 07:29
ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται καυτό 10ήμερο!

Το καλοκαίρι αποφάσισε να κάνει αισθητή την παρουσία του!

Σημαντικά ενισχυμενο διατηρείται το μελτέμι στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα. Ισχυρές ριπές βορείων ανέμων καταγράφηκαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Αιγαίο και σε παράκτιες προς αυτό περιοχές. Η ισχυρότερη εξ αυτών σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 100 χλμ./ώρα ενώ ακολούθησε το Πόρτο της Τήνου με 87 χλμ./ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πρόσκαιρη μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσει το μελτέμι στο Αιγαίο το Σαββατοκύριακο, μη ξεπερνώντας τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 μποφόρ στην Ανατολική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται περεταίρω εξασθένηση των ανέμων, αλλά θα συμβούν δυο ακόμη καιρικές μεταβολές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Δυτικά ενώ στα Βόρεια θα σημειωθούν καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, μικρή πτώση θα σημείωση η θερμοκρασία την Κυριακή 26 Ιουλίου, αλλά θα είναι πρόσκαιρη. Από τη Δευτέρα σταδιακά ο υδράργυρος θα ανεβεί και πάλι, με αποτέλεσμα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, να επικρατήσουν θερμοκρασίες, άνω των 38 βαθμών Κελσίου.

Εντονότερο θα είναι το κύμα ζέστης στη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ελλάδας. Το μελτέμι θα επιστρέψει στα Ανατολικά και το Αιγαίο με ένταση 7 μποφόρ, προσπαθώντας να συγκρατήσει των υδράργυρο σε ποιο υποφερτά επίπεδα στο Αιγαίο και τα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Ελλάδας. Το κύμα ζέστης, είναι πιθανόν να διατηρηθεί έως το πρώτο πενθήμερο του Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης