Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

13:22 | 28 Νοεμβρίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Βελτιώνεται ο καιρός στη χώρα μας...

δημοσίευση στις 07/07/2020 19:50
Βελτιώνεται ο καιρός στη χώρα μας...

Υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και έρχεται... καλοκαιρία!

Υποχωρούν από τις επόμενες ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επηρέασαν τη χώρα μας και ο καιρός οδεύει σε ουσιαστική βελτίωση που θα διαρκέσει έως το Σαββατοκύριακο. Πρόσκαιρες βροχές ή τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα νησιά του Νοτίου - Νοτιοανατολικού Αιγαίου και για λίγο στα ηπειρωτικά ορεινά. Στο σύνολο της χώρας ωστόσο, ο καιρός θα βελτιωθεί.

Την Τετάρτη 08 Ιουλίου περιμένουμε την επέκταση αντικυκλώνα στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο καιρός να βελτιωθεί. Ωστόσο θα ενισχυθούν οι Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και την Ανατολική Ελλάδα, ανεβάζοντας σταδιακά τον κίνδυνο εξαπλώσεως πυρκαγιών, οπότε και χρειάζεται προσοχή έως το Σάββατο. Λεπτομέρειες για τον καιρό, μπορείτε να δείτε παρακάτω, μέσα από το Xalazi Tv στο δελτίο αγροτών της Τρίτης 07 Ιουλίου.

Η κακοκαιρία άφησε εντυπωσιακές καταγραφές. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έως τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, καταγράφηκαν πάνω από 1.200 κεραυνοί στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής 05 Ιουλίου, με το φαινόμενο να μην ξεπέρνα τα 45 περίπου λεπτά, με τη θερμοκρασία στη Σίνδο να πέφτει 15 βαθμούς σε 40 μόλις λεπτά!

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρον θέμα. Η ποσότητα ρεκόρ των 53,6 εκατομμυρίων τόνων ηλεκτρονικών αποβλήτων ή 7,3 κιλά ανά κάτοικο της Γης, παρήχθη παγκοσμίως το 2019, μια αύξηση κατά 21% σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Η Ελλάδα παρήγαγε το 2019 συνολικά 181.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ή 16,9 κιλά ανά κεφαλή. Περισσότερες οικολογικές και περιβαλλοντικές ειδήσεις δείτε στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης