Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

16:31 | 25 Ιουνίου 2022
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

Ενισχυμένοι Βοριάδες στα Ανατολικά

δημοσίευση στις 09/07/2020 11:55
Ενισχυμένοι Βοριάδες στα Ανατολικά

Καλός γενικά ο καιρός με... ισχυρούς Βοριάδες!

Aισθητή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός, μετά και την απομάκρυνση του χαμηλού βαρομετρικού που μας επηρέασε. Η επέκταση Αντικυκλώνα στην περιοχή μας ωστόσο, εκτός από την καλοκαιρία, προκαλεί σημαντική ενίσχυση των Βορείων ανέμων. Πολύ ενισχυμένο μελτέμι πνέει στο Αιγαίο την Πέμπτη 9 Ιουλίου, με τις ριπές του ανέμου στην Τήνο να φτάνουν τα 108 km/h.

Τις επόμενες ημέρες οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι στην Ανατολική Ελλάδα και το Αιγαίο, ενώ γενικά περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες μπόρες θα εκδηλωθούν στα Βόρεια ορεινά την Κυριακή. Δείτε παρακάτω το νεότερο αναλυτικό δελτίο καιρού για τους αγρότες, που θα μεταδόθηκε σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 12:30 το μεσημέρι στο Xalazi Tv, για να είστε σωστά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

Η κακοκαιρία των προηγουμένων ημέρων, άφησε εντυπωσιακές καταγραφές. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έως τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουλίου, καταγράφηκαν πάνω από 1.200 κεραυνοί στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής 05 Ιουλίου, με το φαινόμενο να μην ξεπέρνα τα 45 περίπου λεπτά, με τη θερμοκρασία στη Σίνδο να πέφτει 15 βαθμούς σε 40 λεπτά!

Κλείνοντας να δούμε και ένα ενδιαφέρον θέμα. Η ποσότητα ρεκόρ των 53,6 εκατομμυρίων τόνων ηλεκτρονικών αποβλήτων ή 7,3 κιλά ανά κάτοικο της Γης, παρήχθη παγκοσμίως το 2019, μια αύξηση κατά 21% σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Η Ελλάδα παρήγαγε το 2019 συνολικά 181.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων ή 16,9 κιλά ανά κεφαλή. Περισσότερες οικολογικές και περιβαλλοντικές ειδήσεις δείτε στο Xalazi Tv κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης