Για να εξασφαλίσουμε την κατάλληλη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Χρησιμοποιώντας το www.xalazi.gr αποδέχεστε τη χρήση τους.

21:27 | 11 Αυγούστου 2020
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  >  Πρόγνωση Καιρού  > Συνοπτική Ανάλυση

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Καταιγίδες και χαλάζι!

δημοσίευση στις 22/06/2020 13:42
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: Καταιγίδες και χαλάζι!

Ισχυρή κακοκαιρία αναμένεται έως την Πέμπτη!

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Έντονη κακοκαιρία αναμένεται το επόμενο τριήμερο στη χώρα μας με κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Ψυχρή λίμνη αναμένεται να επικρατήσει για αρκετές  ημέρες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, οι οποίες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, θα ευνοήσουν την ανάπτυξη καταιγίδων με τα εντονότερα φαινόμενα από τις μεσημεριανές κυρίως ώρες.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να φαινόμενα να εκδηλωθούν και τη νύχτα. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ευνοείται η εκδήλωση ισχυρών χαλαζοπτώσεων. Σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, η αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα έως και την Πέμπτη 25 Ιουνίου, με έντονες καταιγίδες που θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται και ο Ν. Αττικής.

Εντωμεταξύ έντονη κεραυνίτη δραστηριότητα συνόδευσε τις καταιγίδες που σημειώθηκαν στην κεντρική και βόρεια χώρα την Κυριακή 21/06/20. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κατέγραψε περίπου 1.500 κεραυνούς, οι περισσότεροι εκ τον όποιων εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.  Επιπλέον, από τη νυχτερινή νεροποντή προβλήματα υπήρξαν στην Λαμία.

Τέλος να κάνουμε αναφορά και στο εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο που χτύπησε τη Δράμα στις 17/06/20. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στη Δράμα από την καλοκαιρινή καταιγίδα που ξέσπασε στην πόλη μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Το χαλάζι έπεσε καταρρακτωδώς και χρειάστηκαν γκρειντερ για την απομάκρυνση του. Έντονες καταιγίδες σημειώθηκαν και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε μικρά προβλήματα.

Αγαπητοί μας φίλοι: Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι είναι πλέον διαθέσιμο το νέο μας εγχείρημα Xalazi web TV, προσφέροντας έτσι ένα ακόμη εργαλείο ενημέρωσης, για την καιρική σας ενημέρωση. Το πρώτο weather channel της χώρας, είναι γεγονός και από Σεπτέμβριο θα υπάρχει πλούσια ενημέρωση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και βγείτε... σωστά ενημερωμένοι. Σας περιμένουμε και στο τηλεοπτικό μας κανάλι, κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Διαβάστε επίσης